ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ζαββός: Η Ελλάδα γίνεται το νέο «παιδί θαύμα» της Ευρωζώνης Κύριο

01:10 - 10 Δεκ 2019 | Οικονομία
Ζαββός: Η Ελλάδα γίνεται το νέο «παιδί θαύμα» της Ευρωζώνης
O Υφυπουργός Οικονομικών, κ. Γιώργος Ζαββός αναφέρθηκε από το βήμα του «Capital Link Invest in Greece Forum» στη Νέα Υόρκη, στο νέο σχέδιο Ηρακλής το οποίο αποτελεί μια καινοτόμο και συστημική λύση η οποία, μέσω της χρήσης κρατικών εγγυήσεων, θα βοηθήσει τις ελληνικές τράπεζες, να μειώσουν το βουνό των κόκκινων δανείων κατά 40%, να αυξήσουν την κεφαλαιακή τους βάση και να βελτιώσουν την κερδοφορία τους.

Ο Υφυπουργός πραγματοποιώντας την εναρκτήρια ομιλία, στην ενότητα «Banking Sector - Strategy & Sector Outlook», τόνισε ότι «αυτή είναι η ιδανική στιγμή για επενδύσεις στην Ελλάδα, η οποία γίνεται το νέο “παιδί θαύμα” της Ευρωζώνης».

«Το σχέδιο Ηρακλής προσφέρει ένα ελκυστικό ομόλογο υψηλών αποδόσεων σε ένα περιβάλλον αρνητικών επιτοκίων και αποδόσεων. Η αποφασιστικότητα της ελληνικής κυβέρνησης να προχωρήσει σε διαρθρωτικές και φορολογικές μεταρρυθμίσεις και στην επανεκκίνηση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος και του χρηματιστηρίου σηματοδοτεί μια νέα εποχή ανάπτυξης, προσφέροντας νέες ευκαιρίες τους επενδυτές. Οι πολιτικές της κυβέρνησης στοχεύουν στην ενίσχυση της εμπιστοσύνης των επενδυτών στον τραπεζικό τομέα για να καταστεί η Ελλάδα το χρηματοπιστωτικό κέντρο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης», κατέληξε ο κ. Ζαββός.

Τελευταία τροποποίηση στις 09:38 - 10 Δεκ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.