ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σταϊκούρας: Πιθανή χρηματοδότηση του ΒΟΑΚ από τα ANFAs και SMPs

12:19 - 13 Δεκ 2019 | Οικονομία
Σταϊκούρας: Πιθανή χρηματοδότηση του ΒΟΑΚ από τα ANFAs και SMPs
Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Μανούσου-Κωνσταντίνου Βολουδάκη, ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας γνωστοποίησε ότι ο Βόρειος Οδικός Αξονας Κρήτης είναι στα έργα που εξετάζεται το κατά πόσο μπορούν να χρηματοδοτηθούν από τα κέρδη που έχουν οι κεντρικές τράπεζες από τα ελληνικά ομόλογα.

Ο ίδιος θύμισε ότι στο τελευταίο Eurogroup αποφασίστηκε να αξιολογηθεί η δυνατότητα αξιοποίησης των κερδών από τα ANFAs και SMPs για επενδυτικούς σκοπούς, ώστε να ενισχυθούν οι αναπτυξιακές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.

«Η Ελληνική Κυβέρνηση εργάζεται ήδη προς αυτή την κατεύθυνση, αφού άλλωστε η ίδια ζήτησε και επέτυχε την ενσωμάτωση της σχετικής πρόβλεψης στην απόφαση. Σχεδιάζει, μεθοδικά και υπεύθυνα, πολιτικές προτεραιότητες, αναπτυξιακές κατευθύνσεις, ώριμα – προς ένταξη – έργα υποδομής. Ένα τέτοιο έργο, το οποίο τελεί υπό αξιολόγηση, είναι και αυτό του ΒΟΑΚ», δήλωσε ο κ. Σταϊκούρας και πρόσθεσε:

«Ο ΒΟΑΚ είναι πράγματι ένα μεγάλο έργο υποδομών οδικών αξόνων στη χώρα. Είναι έργο ζωής και πνοής για την Κρήτη. Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αξιολογεί όλες τις επιλογές».

«Θα μελετήσουμε δυνατότητες χρηματοδότησης αυτού του αυτοκινητοδρόμου. Ένα έργο το οποίο βέβαια δεν θα γίνει από τη μία στιγμή στην άλλη. Ως Κυβέρνηση, προσεγγίζουμε με μεθοδικότητα και ρεαλισμό το συγκεκριμένο έργο. Σύντομα, θα αναληφθούν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες. Και θα συνεκτιμηθούν οι χρηματοδοτικές δυνατότητες που ανοίγονται μπροστά μας, καθώς και τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία» επεσήμανε ο κ. Σταϊκούρας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.