ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τι θα συζητήσει ο Μητσοτάκης με την Λαγκάρντ στην Φρανκφούρτη

10:00 - 15 Δεκ 2019 | Οικονομία
Τι θα συζητήσει ο Μητσοτάκης με την Λαγκάρντ στην Φρανκφούρτη
Το απόγευμα της ερχόμενης Τρίτης στην Φρανκφούρτη θα πραγματοποιηθεί συνάντηση μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Κριστίν Λαγκάρντ, με αφορμή το αποχαιρετιστήριο δείπνο, που παραθέτει την ίδια μέρα το απερχόμενο μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μπενουά Κερέ.

Στη συνάντηση θα συμμετάσχουν από ελληνικής πλευράς ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας και ο κ. Δημήτρης Μητρόπουλος, Σύμβουλος του Πρωθυπουργού για ευρωπαϊκά θέματα. Στο επίκεντρο της συνάντησης είναι η κατάργηση της προστασίας της πρώτης κατοικίας και το νέο πλαίσιο αφερεγγυότητας ιδιωτών έως το τέλος του Απριλίου 2020.

Η ΕΚΤ υποστηρίζει ότι το νέο πλαίσιο θα πρέπει να προβλέπει δυνατότητα ρευστοποίησης όλων των ενεχύρων, κάτι που θα βοηθήσει, κατά την άποψή της, να εξομαλυνθεί η πιστωτική δραστηριότητα του τραπεζικού τομέα. Επίσης, ζητά να μειωθεί ο όγκος των εκκρεμών υποθέσεων του νόμου Κατσέλη στα δικαστήρια και να υπάρξουν περαιτέρω βελτιώσεις στο πλαίσιο των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών. Ταυτόχρονα, η συνάντηση της Τρίτης στην Φρανκφούρτη θα αποτελέσει και ένα τεστ αξιολόγησης για τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, ενόψει της επίσημης επίσκεψης των θεσμών το τελευταίο 10ημερο του Ιανουαρίου.

Ο υπουργός Οικονομικών, μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού την ερχόμενη Τετάρτη, θα προωθήσει τα θέματα της επόμενης πέμπτης μεταμνημονιακής αξιολόγησης με κυρίαρχο θέμα το ιδιωτικό χρέος. Επίσης, στα θέματα της 5ης μεταμνημονιακής αξιολόγησης περιλαμβάνονται το σχέδιο για μηδενισμό των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου, η στελέχωση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) και η εκκαθάριση των καταπτώσεων των κρατικών εγγυήσεων.

ΑΝΕΣΤΗΣ ΝΤΟΚΑΣ

Τελευταία τροποποίηση στις 11:59 - 16 Δεκ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.