ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΤΑΙΠΕΔ: Έσοδα 2,4 δισ. ευρώ το 2020 από αποκρατικοποιήσεις

09:01 - 19 Δεκ 2019 | Οικονομία
ΤΑΙΠΕΔ: Έσοδα 2,4 δισ. ευρώ το 2020 από αποκρατικοποιήσεις
Στόχο άντλησης εσόδων ύψους 2,4 δισ. ευρώ για το 2020 μέσα από τη διαδικασία των αποκρατικοποιήσεων, έθεσε η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ.

Μιλώντας με δημοσιογράφους, στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ ενημέρωσαν για την εξέλιξη των ιδιωτικοποιήσεων.

Εγνατία

Μέχρι τις 26 Ιουνίου 2020 θα είναι δυνατή η υποβολή δεσμευτικών προσφορών για το έργο παραχώρησης της Εγνατίας Οδού.
 
Μετά από συνεννόηση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών με το ΤΑΙΠΕΔ για το έργο παραχώρησης της Εγνατίας Οδού, ορίζεται ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής δεσμευτικών προσφορών η 26η Ιουνίου 2020.
 
ΔΑΑ
 
Μετά τις γιορτές αναμένεται να ανακοινωθούν τα ονόματα των επίδοξων επενδυτών που προκρίνονται στην επόμενη φάση. 

ΕΛΠΕ

Η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ σε συνεργασία με τη κυβέρνηση φαίνεται να αναζητεί ακόμη τόσο τον αριθμό των μετοχών που θα διαθέσει όσο και τον κατάλληλο χρόνο. Παράγοντες του ΤΑΙΠΕΔ δεν απέκλειαν και το γεγονός μιας επαναδιαπραγμάτευσης με τους θεσμούς για τη μη πώληση των μετοχών ΕΛΠΕ, υποστηρίζοντας ότι η περαιτέρω μετοχοποίηση έχει καθαρά εισπρακτικό χαρακτήρα και όχι διαρθρωτικό. Σημείωναν ακόμη ότι τα προσδοκώμενα έσοδα θα μπορούσαν να προέλθουν από άλλες πηγές.

ΔΕΠΑ

Τα στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ εμφανίζονται αισιόδοξοι για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ Υποδομών που έχει δρομολογηθεί ήδη και της ΔΕΠΑ Εμπορίας που θα ξεκινήσει μέσα στον Ιανουάριο. Η προκήρυξη που αναμένεται θα επιλύει και τα θέματα που συνδέονται με τη συμμετοχή των ΕΛΠΕ στη ΔΕΠΑ Εμπορίας και την παράλληλη συμμετοχή τους στον διαγωνισμό για τη διεκδίκηση του 65% που κατέχει το Δημόσιο. Η προκήρυξη αναμένεται να περιέχει την επιλογή (option) που θα υποχρεώνει τον πλειοδότη να αγοράσει και το ποσοστό των ΕΛΠΕ με έκπτωση επί του τιμήματος που θα αγοράσει το ποσοστό του Δημοσίου. Τα ΕΛΠΕ έχουν δηλώσει ότι στην περίπτωση που δεν κριθούν πλειοδότες στον διαγωνισμό θα πουλήσουν το 35% που κατέχουν στη ΔΕΠΑ Εμπορίας.

Τελευταία τροποποίηση στις 09:23 - 19 Δεκ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.