ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σταϊκούρας: Πρόσθετες φοροελαφρύνσεις όταν υπάρξει δημοσιονομικός χώρος

12:29 - 22 Δεκ 2019 | Οικονομία
Σταϊκούρας: Πρόσθετες φοροελαφρύνσεις όταν υπάρξει δημοσιονομικός χώρος
Για πρόσθετες φοροελαφρύνσεις, όταν δημιουργηθεί ο αναγκαίος πρόσθετος δημοσιονομικός χώρος, έκανε λόγο ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας και μίλησε συγκεκριμένα για μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης και επιπλέον μείωση του ΕΝΦΙΑ.

Μιλώντας στην εφημερίδα «Νέα Σελίδα», ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε ότι η κυβέρνηση επεξεργάζεται δικά της μοντέλα βιωσιμότητας χρέους προκειμένου εντός του 2020 να διεκδικήσει χαμηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα, δηλώνοντας αισιόδοξος ότι ο στόχος είναι εφικτός.

Απαντώντας στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης ότι δεν υπάρχει όφελος από τις μειώσεις φόρων για τη μεσαία τάξη, ο κ. Σταϊκούρας επισημαίνει ότι συνδυαστικά από τη μείωση του ΕΝΦΙΑ και τη νέα κλίμακα φορολογίας εισοδήματος αναμένεται μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης στα χαμηλότερα εισοδήματα κατά 23%, στα μεσαία εισοδήματα κατά 16% και στα υψηλότερα εισοδήματα κατά 7%.

Για το κοινωνικό μέρισμα απαντά ότι η προηγούμενη κυβέρνηση δεν άφησε ούτε 1 ευρώ για το σκοπό αυτό διότι «διένειμε το φετινό κοινωνικό μέρισμα για προεκλογικούς λόγους ως δήθεν 13η σύνταξη». Προσθέτει, πάντως, ότι η σημερινή κυβέρνηση «όχι μόνο κάλυψε το δημοσιονομικό κενό, αλλά δημιούργησε και δημοσιονομικό χώρο» και ξεκαθαρίζει ότι «δεν είμαστε διατεθειμένοι να διανείμουμε πλούτο που δεν υπάρχει».

Σχετικά με το σχέδιο «Ηρακλής», ο υπουργός Οικονομικών εκτιμά ότι θα οδηγήσει σε σημαντική μείωση άνω των 30 δισ. ευρώ ή πλέον του 40% των «κόκκινων» δανείων, ενώ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο πρόσθετων παρεμβάσεων εντός του νέου έτους οι οποίες θα μειώσουν περισσότερο τον όγκο των μη εξυπηρετούμενων δανείων. 

Τελευταία τροποποίηση στις 12:49 - 22 Δεκ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.