ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πότε έρχονται οι θεσμοί για την πέμπτη μεταμνημονιακή αξιολόγηση

10:59 - 30 Δεκ 2019 | Οικονομία
Πότε έρχονται οι θεσμοί για την πέμπτη μεταμνημονιακή αξιολόγηση
Στην Αθήνα αναμένονται τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου οι θεσμοί στο πλαίσιο της πέμπτης μεταμνημονιακής αξιολόγησης.

Μία εβδομάδα πριν θα φτάσουν στη χώρα μας τα τεχνικά κλιμάκια. Η πέμπτη αξιολόγηση αναμένεται λιγότερο αγχωτική, αλλά περιλαμβάνει ορισμένες εκκρεμότητες. Ειδικότερα, αναμένεται να προετοιμαστεί το νέο πλαίσιο αφερεγγυότητας για τους ιδιώτες, ενόψει της κατάργησης των ισχυουσών ρυθμίσεων για την προστασία της πρώτης κατοικίας, την εκκαθάριση των εκκρεμών υποθέσεων του νόμου Κατσέλη και την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου.

Η επιτυχημένη πορεία της αξιολόγησης θεωρείται βασική προϋπόθεση για τη δημιουργία ευνοϊκού κλίματος για την προώθηση των κυβερνητικών προτεραιοτήτων.

Βασικός στόχος είναι η αλλαγή χρήσης των SMPs και ANFAs, προκειμένου να αξιοποιηθούν για επενδύσεις. Το συγκεκριμένο θέμα ενδέχεται να τεθεί επί τάπητος και κατά την επίσκεψη των θεσμών στην Αθήνα, καθώς ετοιμάζονται προτάσεις για υποψήφιες επενδύσεις.

Η μεγαλύτερη επιδίωξη της κυβέρνησης θα είναι η μείωση του στόχου για το πρωτογενές πλεόνασμα το 2021 και το 2022. Σε αυτό το πλαίσιο, το κυβερνητικό έργο θα ενισχυθεί από τη νέα ανάλυση βιωσιμότητας του χρέους που έχει προαναγγείλει ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:49 - 30 Δεκ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.