ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μητσοτάκης στους FT: Αλλάζουμε για να γίνουμε πραγματικό success story

11:28 - 08 Ιαν 2020 | Οικονομία
Οι Financial Times φιλοξενούν αφιέρωμα για την ελληνική οικονομία, στο οποίο περιλαμβάνονται και δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, η οποίος μιλά για τη στρατηγική της κυβέρνησής του.

«Εχουμε αφήσει πίσω μια δύσκολη περίοδο και νομίζω ότι οι τελευταίες εκλογές ουσιαστικά συμβόλισαν το τέλος μιας περιόδου που ξεκίνησε με την οικονομική κρίση του 2009, και η γνώμη μου είναι ότι αυτή η κρίση κράτησε πολύ περισσότερο απ’ όσο έπρεπε να κρατήσει», δηλώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στους FT.

Ακόμα, ο πρωθυπουργός σημειώνει ότι οι εκλογή του προ εξαμήνου ήταν σημείο καμπής για την Ελλάδα καθώς η χώρα κυβερνήθηκε επί τέσσερα χρόνια από μια αριστερή κυβέρνηση που έφερε τη χώρα στο χείλος της εξόδου από το ευρώ πριν αποδεχτεί αλλά εφαρμόσει κατά το ήμισυ τις οδηγίες των πιστωτών.

Όπως όμως σχολιάζουν οι Financial Times παρά το θετικό κλίμα δεν είναι ξεκάθαρο αν η χώρα θα καταφέρει να προσελκύσει ξένες επενδύσεις που χρειάζεται για να επιταχυνθεί η ανάπτυξη: «Ο Κ. Μητσοτάκης καταλαβαίνει τις επιχειρήσεις», σχολιάζει σχετικά η Μιράντα Ξαφά. «Καταλαβαίνει πολύ καθαρά τι πρέπει να γίνει. Νομίζω, όμως ότι είναι αρκετά αισιόδοξος για το πόσο γρήγορα μπορεί να το πετύχει. Νομίζει ότι μπορεί να γυρίσει σελίδα και θα είναι μια νέα Ελλάδα».

Ο πρωθυπουργός μπορεί να έχει πολιτική καταγωγή αλλά είναι αντισυμβατικός λένε συνεργάτες του. Ο ίδιος πιστεύει ότι «είμαστε στην διαδικασία να σπάσουμε τον φαύλο κύκλο και να βάλουμε την Ελλάδα στον ενάρετο κύκλο».

«Δεν υπάρχει αμφιβολία για το τι ελπίζω να συμβεί στη χώρα, και νομίζω ότι πραγματικά χρειαζόμαστε ριζική αλλαγή, για να γίνει η Ελλάδα πραγματικό success story. Δεν μπορούμε να τα κουτσοκαταφέρουμε, έχουμε χάσει πολύ χρόνο και πολύ ΑΕΠ, ειλικρινά και πολλή ενέργεια ως χώρα για να το κάνουμε αυτό», σημειώνει τέλος ο Πρωθυπουργός.

Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.