ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επαφές Τσακίρη στην Ιαπωνία για την Αναπτυξιακή Τράπεζα

14:09 - 18 Ιαν 2020 | Οικονομία
Επαφές Τσακίρη στην Ιαπωνία για την Αναπτυξιακή Τράπεζα
Επαφές με εκπροσώπους δύο πιστωτικών ιαπωνικών ιδρυμάτων θα έχει τις επόμενες ημέρες ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γιάννης Τσακίρης, στο πλαίσιο των συναντήσεων, που θα έχει στο Τόκιο, με αντικείμενο τη λειτουργία της Αναπτυξιακής Τράπεζας το συντομότερο δυνατόν.

Οι συζητήσεις του υφυπουργού θα γίνουν με επενδυτικές ιαπωνικές τράπεζες και μία εκ των δύο είναι η Japan Bank of International Cooperation (JBIC κρατική επενδυτική τράπεζα που δραστηριοποιείται επενδυτικά σε όλο τον κόσμο), όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Στην ομιλία του την Παρασκευή, στην εκδήλωση για τη διαμόρφωση του νέου ΕΣΠΑ ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφέρθηκε στη σύσταση της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας, λέγοντας ότι αναμένει σύντομα από τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, να παρουσιάσει το αναλυτικό master plan με στόχο όπως είπε «να γίνει μία προσπάθεια συμμαζέματος δράσεων που υλοποιούνται ασυντόνιστα εδώ και εκεί».

Στόχος της Κυβέρνησης είναι η Αναπτυξιακή Τράπεζα να αποτελέσει το κεντρικό εργαλείο αναπτυξιακής στρατηγικής, ενώ σχεδιάζονται διάφορα χρηματοδοτικά εργαλεία. Σημειώνεται ότι η Αναπτυξιακή Τράπεζα αποτελεί τη μετεξέλιξη του ΕΤΕΑΝ.

Διαβάστε επίσης:

Τσακίρης (Υφ. ΥΠΑΝ): Αυτές είναι οι επιδιώξεις του νέου ΕΣΠΑ

Τελευταία τροποποίηση στις 14:27 - 18 Ιαν 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.