ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πότε σχεδιάζεται η πρώτη έκδοση δεκαετούς ομολόγου από τον ΟΔΔΗΧ

10:59 - 20 Ιαν 2020 | Οικονομία
Πότε σχεδιάζεται η πρώτη έκδοση δεκαετούς ομολόγου από τον ΟΔΔΗΧ
Την πρώτη έκδοση κρατικού ομολόγου για το 2020 είναι έτοιμος να πραγματοποιήσει ο ΟΔΔΗΧ.

Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο γεγονός ότι πιθανή ημερομηνία θα είναι αμέσως μετά τη πρώτη αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας για το 2020 από τον οίκο Fitch που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Παρασκευή 24 Ιανουαρίου όπου αναμένεται να βελτιώσει τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας από σταθερές σε θετικές, διατηρώντας την αξιολόγηση σε ΒΒ-*.

Πιθανή ημερομηνία για την έκδοση νέου 10ετούς κρατικού ομολόγου θα είναι η Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2020. Η χώρα μας φέτος όπως αναφέρουν οι διεθνείς αναλυτές  θα προχωρήσει σε εκδόσεις κρατικών ομολόγων συνολικού ύψους 8 δις. ευρώ.

Η άντληση των παραπάνω κεφαλαίων θα επιτρέψει στη χώρα μας να αυξήσει τις πρόωρες αποπληρωμές  (μείωση των εντόκων και του δημοσίου χρέους) σε μία περίοδο κατά την οποία η ζήτηση επενδυτών για αποδόσεις είναι υψηλή.

Να σημειώσουμε ότι σήμερα το spread (διαφορά απόδοσης με το 10ετές γερμανικό κρατικό ομόλογο) του 10ετούς κρατικού ομολόγου διαμορφώνεται στις 165 μονάδες βάσης.  Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου ανέρχεται στο 1,43%  με το ιστορικό χαμηλό να έχει διαμορφωθεί στο 1,15% που έχει σημειωθεί στη συνεδρίαση της 31ης Ιανουαρίου 2019.

ΑΝΕΣΤΗΣ ΝΤΟΚΑΣ

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.