ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ρέγκλινγκ: Ενδείξεις για καλύτερη ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας

22:14 - 20 Ιαν 2020 | Οικονομία
Ρέγκλινγκ: Ενδείξεις για καλύτερη ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας
Σημάδια ικανοποίησης για την πορεία της ελληνικής οικονομίας από τον επικεφαλής του ESM, Kλάους Ρέγκλινγκ, μετά το Eurogroup της Δευτέρας.

Η Ελλάδα δεν βρισκόταν στην ατζέντα της συνεδρίασης, ωστόσο, ο κ. Ρέγκλινγκ ρωτήθηκε για τη χώρα μας στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε. Ο επικεφαλής του ESM άφησε λοιπόν ανοιχτό το ενδεχόμενο η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας να κυμανθεί σε επίπεδα υψηλότερα από τις μέχρι τώρα προβλέψεις.

«Υπάρχουν ενδείξεις ότι η εκτίμηση για την ανάπτυξη είναι λίγο καλύτερη από ό,τι ήταν πριν από δύο μήνες. Ωστόσο πρέπει να επιβεβαιωθεί καθώς επιδρά στην έκθεση βιωσιμότητας του χρέους» σημείωσε ο επικεφαλής του ESM. Συμπλήρωσε μάλιστα ότι όλα τα δεδομένα θα αξιολογηθούν από τους θεσμούς και το αποτέλεσμα θα δημοσιοποιηθεί σε περίπου δύο μήνες.

Υπενθυμίζεται πως στην Αθήνα θα βρεθεί στις αρχές Φεβρουαρίου ο ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Πάολο Τζεντιλόνι, δίνοντας τη δυνατότητα για περαιτέρω συζητήσεις με το οικονομικό επιτελείο.

«Πιστεύω ότι η Ελλάδα έλαβε ενδιαφέρουσες αποφάσεις τους τελευταίους δύο μήνες. Όμως για το μέλλον οι συζητήσεις είναι σε εξέλιξη, πιστεύω ότι είναι στην αρχή ακόμα» δήλωσε ο Πάολο Τζεντιλόνι κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου αναφερόμενος στη συνάντηση του με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών.

Ως θετικό χαρακτήρισε το γεγονός ότι δεν υπήρχε η Ελλάδα στην ατζέντα της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης ο πρόεδρος του Eurogroup Μάριο Σεντένο.  

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.