ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αδιέξοδο στο διαγωνισμό για το Θριάσιο Πεδίο

10:10 - 21 Ιαν 2020 | Οικονομία
Αδιέξοδο στο διαγωνισμό για το Θριάσιο Πεδίο
Χθες εξέπνευσε η τελευταία παράταση για τον Εμπορευματικό Σιδηροδρομικό Σταθμό στο Θριάσιο Πεδίο.

Τα τρία σχήματα (Pearl, Gold-air, Damco-Foodlink) είχαν λάβει τα τεύχη της δεύτερης φάσης του διαγωνισμού και καλούνταν μετά από δύο παρατάσεις να καταθέσουν δεσμευτικές προσφορές για το ακίνητο των 1.450 στρεμμάτων, το οποίο ανήκει στον ΟΣΕ. Χθες ήταν η ημερομηνία λήξης της προθεσμίας για την κατάθεση δεσμευτικών προσφορών και σύμφωνα με πληροφορίες κανένα από τα τρία ενδιαφερόμενα σχήματα που είχαν απομείνει δεν κατέθεσε προσφορά.

Σύμφωνα με την πρόσκληση υποβολής δεσμευτικών προσφορών, η παραχώρηση του Θριασίου ΙΙ αφορά διάρκεια 30 ετών, με το ακίνητο να διαθέτει πολλαπλές σιδηροδρομικές γραμμές, ηλεκτροκίνηση, αποθήκες, κτίρια διοίκησης κ.α.

Κοντά στο έργο του Θριασίου ΙΙ θα ξεκινήσει άμεσα η προετοιμασία ενός νέου διαγωνισμού, το οποίο θα είναι πιο κοντά στις ανάγκες και στις οικονομικές δυνατότητες της αγοράς για να έχει συμμετοχή, ώστε να προχωρήσει και να υλοποιηθεί. Ο νέος διαγωνισμός εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει το καλοκαίρι του 2020.

Παράλληλα, σε αναμονή των εγκρίσεων της Επιτροπής Ανταγωνισμού της Κομισιόν βρίσκεται το project για το εμπορευματικό κέντρο στο Θριάσιο Ι, με ανάδοχο σχήμα τις Goldair-ΕΤΒΕ ΒΙΠΕ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.