ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μειώθηκε κατά 1,25 δισ. ευρώ το χρέος της Γενικής Κυβέρνησης

12:20 - 21 Ιαν 2020 | Οικονομία
Μειώθηκε κατά 1,25 δισ. ευρώ το χρέος της Γενικής Κυβέρνησης
Στα 334,26 δισ. ευρώ μειώθηκε το χρέος της Γενικής Κυβέρνησης το τρίτο τρίμηνο του 2019 σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής. Σημειώνεται πως στα τέλη του δεύτερου τριμήνου, το χρέος υπολογιζόταν στα 335,51 δισ. ευρώ.

Στο πλαίσιο αυτό, η ΕΛΣΤΑΤ ανακοίνωσε τα τριμηνιαία στοιχεία για τους μη χρηματοοικονομικούς λογαριασμούς της Γενικής Κυβέρνησης για το τρίτο τρίμηνο του 2019, καθώς και τα στοιχεία χρέους της Γενικής Κυβέρνησης στο τέλος της ίδιας περιόδου.

Τα στοιχεία αυτά παρήχθησαν βάσει του Κανονισμού ESA 2010 (549/2013) για το Σύστημα Εθνικών Λογαριασμών, ο οποίος κατέστη υποχρεωτικός από την 01.09.2014.

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, οι τριμηνιαίοι μη Χρηματοοικονομικοί Λογαριασμοί της Γενικής Κυβέρνησης, από το πρώτο τρίμηνο του 2009 και εφεξής, καταρτίζονται από την ΕΛΣΤΑΤ στη βάση στοιχείων από άμεσες πηγές.

Τα στοιχεία καταρτίζονται σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Σύστημα Λογαριασμών ESA 2010. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι μέθοδοι που χρησιμοποιούνται για την κατάρτιση των δεδομένων σε τριμηνιαία βάση είναι συνεπείς με τις μεθόδους που χρησιμοποιούνται για την κατάρτιση των ετήσιων δεδομένων.

Οι τριμηνιαίοι μη Χρηματοοικονομικοί Λογαριασμοί της Γενικής Κυβέρνησης παρέχουν πληροφορίες σχετικά με τα μεγέθη που συνιστούν τα έσοδα (φόροι, εισφορές κοινωνικής ασφάλισης, κεφαλαιακές μεταβιβάσεις, κλπ.) και τις δαπάνες (εισόδημα εξαρτημένης εργασίας, ενδιάμεση ανάλωση, κοινωνικές παροχές, πληρωμές τόκων, κλπ.) της Γενικής Κυβέρνησης.

Τα στοιχεία, που δημοσιοποίησε η ΕΛΣΤΑΤ έχουν ως εξής:

hdibfidbuasifh

diufhdifh

sidfhsdighd

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.