ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επίδομα ενοικίου: Ποιοι πρέπει να υποβάλουν νέα αίτηση

18:30 - 26 Ιαν 2020 | Οικονομία
Επίδομα ενοικίου: Ποιοι πρέπει να υποβάλουν νέα αίτηση
Νέα αίτηση έως την Παρασκευή, 31 Ιανουαρίου 2020 θα πρέπει να υποβάλουν για το επίδομα ενοικίου όσοι συμπληρώνουν το εξάμηνο ισχύος προκειμένου να μην χάσουν κάποιο μήνα επιδότησης.

Σημειώνεται ότι την παραπάνω ημερομηνία συμπληρώνεται το εξάμηνο ισχύος των αιτήσεων για το επίδομα ενοικίου που εγκρίθηκαν έως και 31 Ιουλίου 2019.

Πότε δεν θα ανανεώνονται οι αιτήσεις

Για τις αιτήσεις εκείνες για τις οποίες έχει διαπιστωθεί ότι δεν πληρούνται πλέον οι όροι και προϋποθέσεις του προγράμματος (όπως λήξη περιόδου ισχύος του ηλεκτρονικού μισθωτηρίου, λήξη άδειας διαμονής, αλλαγή σύνθεσης νοικοκυριού, αλλαγή των εισοδημάτων ή περιουσιακής κατάστασης του νοικοκυριού) οι αιτήσεις δεν θα ανανεωθούν.

Επιπλέον επισημαίνεται πως στους δικαιούχους του επιδόματος θα αποσταλεί μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ότι η χορήγηση του επιδόματος δεν θα ανανεωθεί αυτόματα. Εάν επιθυμούν, μπορούν να υποβάλουν οι ίδιοι νέα αίτηση από την 1η Ιανουαρίου του 2020.

Για τους δικαιούχους που μέσω των αυτόματων διασταυρώσεων διαπιστωθεί ότι εξακολουθούν να πληρούν τους όρους και προϋποθέσεις του προγράμματος, η αίτηση θα ανανεωθεί αυτόματα για 6 ακόμα μήνες. Οι δικαιούχοι θα ενημερωθούν σχετικά με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Όσοι εξ αυτών έχουν αλλαγές σε σχέση με το προηγούμενο εξάμηνο, οι οποίες δεν προκύπτουν μέσα από ηλεκτρονικές διασταυρώσεις και άρα δεν αποτυπώνονται στην αίτηση, μπορούν εντός του Ιανουαρίου να ανακαλέσουν την αίτηση και να υποβάλλουν νέα.

Τέλος επισημαίνεται πως ο ΟΠΕΚΑ θα καταβάλει την Τρίτη, 28 Ιανουαρίου το επίδομα στέγασης στους δικαιούχους.



Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.