ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Morgan Stanley: Η Ελλάδα δύο βήματα πριν την επενδυτική βαθμίδα

12:50 - 27 Ιαν 2020 | Οικονομία
Morgan Stanley: Η Ελλάδα δύο βήματα πριν την επενδυτική βαθμίδα
Πολλοί αναλυτές ανέμεναν πως η Fitch θα διατηρήσει σταθερή την αξιολόγηση της Ελλάδας, συνεπώς η αναβάθμισή της συνιστά μία "ευχάριστη έκπληξη", σημειώνει η Morgan Stanley.

Η Morgan Stanley παρουσίασε τη Δευτέρα τις δικές της εκτιμήσεις για την αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο Fitch και στέκεται ιδιαίτερα στο γεγονός ότι η χώρα μας προσέγγισε κι άλλο την επενδυτική βαθμίδα (investment grade).

Κατά την άποψη του αμερικανικού οίκου η αναβάθμιση προσφέρει περαιτέρω αποδείξεις ότι η αξιολόγηση της χώρας βρίσκεται σε θετική τάση. 

Η Morgan Stanley παραμένει θετική για τον οικονομικό κύκλο και πιστεύει ότι η χώρα θα παραμείνει δεσμευμένη στις μεταρρυθμίσεις και τις συνετές δημοσιονομικές πολιτικές. Αυτά τα στοιχεία θα συνεχίσουν να βελτιώνουν την βαθμολόγησή της.

Βέβαια περιμένει να δει πώς θα εξελιχθεί η πορεία της ελληνικής οικονομίας, που θα καθορίσει και τις αξιολογήσεις που έρχονται...

Το πρόγραμμα των υπόλοιπων αξιολογήσεων

Συνολικά μέσα στο 2020 θα πραγματοποιηθούν άλλες 10 αξιολογήσεις της Ελλάδας από πέντε οίκους πιστοληπτικής διαβάθμισης.

Το πρόγραμμα των υπόλοιπων αξιολογήσεων για το 2020 έχει ως εξής:

Moody’s: 8 Μαΐου και 6 Νοεμβρίου
Standard & Poor’s: 24 Απριλίου και 23 Οκτωβρίου
Fitch: 24 Ιουλίου
DBRS: 24 Απριλίου και 23 Οκτωβρίου
Scope: 6 Μαρτίου, 17 Ιουνίου και 4 Δεκεμβρίου

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.