ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σταϊκούρας: Βγαίνουμε στις αγορές με 15ετές ομόλογο

15:08 - 27 Ιαν 2020 | Οικονομία
Σταϊκούρας: Βγαίνουμε στις αγορές με 15ετές ομόλογο
Η Ελλάδα βγαίνει στις αγορές για πρώτη φορά το 2020 με 15ετές ομόλογο, όπως ανακοίνωσε και επίσημα τη Δευτέρα ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Η απόφαση για έξοδο στις αγορές ήταν ούτως ή άλλως ειλημμένη, όπως είχαμε υπογραμμίσει στο Reporter και το timing με το ράλι των ομολόγων τη Δευτέρα ήρθε και... κούμπωσε ιδανικά.

«Σήμερα θα βγούμε στις αγορές με 15αετες ομόλογο» επιβεβαίωσε σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταικούρας. Πρόσθεσε, όμως, πως χρειάζεται πολλή δουλειά μέχρι να σταθεροποιηθεί η οικονομία και ότι δεν έχουμε φτάσει ακόμα στο σημείο που θα είναι ο ίδιος ευχαριστημένος.

O ΟΔΔΗΧ έδωσε τη Δευτέρα το μεσημέρι εντολή στις τράπεζες-αναδόχους (Barclays, Bank of America, BNP Paribas, Goldman Sachs, HSBC, JP Morgan) να ξεκινήσουν τη διαδικασία και σύμφωνα με πληροφορίες το βιβλίο προσφορών αναμένεται να ανοίξει, εκτός απροόπτου, την Τρίτη.

Στόχος, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι η άντληση ποσού 2 με 2,5 δισ. ευρώ, ενώ το αρχικό επιτόκιο τοποθετείται κοντά στο 2% και περίπου 165 μονάδες βάσης πάνω από το mid swap (40 μ.β).

Αυτή είναι η πρώτη φορά που η Ελλάδα βγαίνει στις αγορές με ομόλογο που η λήξη του ξεπερνάει το 2032, έτος που λήγουν τα μακροπρόθεσμα μέτρα για το ελληνικό χρέος.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:30 - 27 Ιαν 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.