ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

HSBC για ελληνικό χρηματιστήριο: Πήγε καλά πέρυσι, αλλά υπάρχει δρόμος

15:31 - 27 Ιαν 2020 | Οικονομία
HSBC για ελληνικό χρηματιστήριο: Πήγε καλά πέρυσι, αλλά υπάρχει δρόμος
Το ελληνικό χρηματιστήριο πήγε καλά το 2019, ωστόσο υπάρχει ακόμα δρόμος, τονίζει σε σχετική σε έκθεσή της η HSBC.

Το μακροοικονομικό «story» στη χώρα μας έχει βελτιωθεί σημαντικά με μια μεταρρυθμιστική κυβέρνηση στο τιμόνι. Ειδικότεροι παράγοντες δε όπως οι μετοχές, οι αποτιμήσεις, τα κέρδη και η ρευστότητα λειτουργούν προσθετικά, σημειώνει η HSBC.

Θετική η HSBC ως προς τις ελληνικές τράπεζες

Σε ότι αφορά ειδικότερα τις τράπεζες, ο οίκος πιστεύει ότι θα συνεχίσουν να πετυχαίνουν σε ότι αφορά την κερδοφορία και την βελτίωση της ποιότητας ενεργητικού, ενώ πολιτικές δράσεις θα μπορούσαν να καθησυχάσουν τις ανησυχίες της αγοράς σε ότι αφορά την ποιότητα κεφαλαίων και μια δυνητική αρνητική επιτάχυνση των σχεδιασμών για τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPEs).

Σύμφωνα με τον οίκο, η αγορά θα συνεχίσει να εκπλήσσεται ευχάριστα από την μεταρρυθμιστική ατζέντα της κυβέρνησης, με θετικές αναθεωρήσεις σε ότι αφορά τις μακροοικονομικές προοπτικές και τα θεμελιώδη του τραπεζικού κλάδου.

Οι κινήσεις σε ότι αφορά τις συστημικές λύσεις για το προβληματικό ενεργητικό, καθώς και ο νέος πτωχευτικός νόμος θα περιορίσουν τις ανησυχίες της αγοράς αναφορικά με τους σχεδιασμούς για τα NPEs.

Τέλος, η HSBC επισημαίνει ότι η χώρα θα μπορούσε να συνεχίσει να καλύπτει το χαμένο έδαφος από μια δεκαετία κρίσης, με την ανάπτυξη δυνητικά να επιταχύνει, ξεπερνώντας τους ευρωπαίους εταίρους της.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.