ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τι σχολιάζουν τα διεθνή ΜΜΕ για την έκδοση του 15ετούς

19:19 - 28 Ιαν 2020 | Οικονομία
Τι σχολιάζουν τα διεθνή ΜΜΕ για την έκδοση του 15ετούς
«Με την έκδοση του 15ετούς ομολόγου, η ελληνική κυβέρνηση θέλει να στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα, ότι οι επενδυτές εμπιστεύονται τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους». Αυτό σημειώνει το Bloomberg, αναφερόμενο στην επιτυχημένη έκδοση του νέου ομολόγου λήξης το 2035.

Για ένδειξη ότι οι επενδυτές είναι πρόθυμοι να υποστηρίξουν την Ελλάδα κάνουν λόγο οι Financial Times, ενώ το Reuters εστιάζει στο πολύ χαμηλό επιτόκιο του νέου ομολόγου. Η τελευταία φορά που η χώρα είχε προχωρήσει έκδοση ανάλογης διάρκειας ήταν περίπου ένα χρόνο πριν από την υπαγωγή της σε μνημόνιο και τον αποκλεισμό της από τις αγορές. Τότε είχε αντλήσει 7 δισ. ευρώ και με επιτόκιο 5,39%.

«Η επιτυχία του 15ετούς -που λήγει το 2035- σηματοδοτεί ότι οι επενδυτές δεν φοβούνται μήπως η Ελλάδα δεν πρόκειται να τους αποπληρώσει μόλις εκπνεύσει το ευρωπαϊκό δίχτυ ασφαλείας», σχολιάζει το BBG και συμπληρώνει πως «θα βοηθήσει τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, να υποστηρίξει ότι το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο, ώστε να ζητήσει από τους Ευρωπαίους εταίρους περισσότερο δημοσιονομικό χώρο, μειώνοντας τους στόχους για τα πρωτογενή πλεονάσματα».

Στην ισχυρή υποστήριξη από την πλευρά των επενδυτών εστιάζουν οι «FT» στο δημοσίευμά τους για την επιτυχία της νέας 15ετούς έκδοσης, ενώ το Reuters υπογραμμίζει το πολύ χαμηλό κόστος δανεισμού.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.