ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τι συζητήθηκε στο γεύμα εργασίας Ζαββού - Διοίκησης του Χρηματιστηρίου Αθηνών Κύριο

19:34 - 29 Ιαν 2020 | Οικονομία
Τι συζητήθηκε στο γεύμα εργασίας Ζαββού - Διοίκησης του Χρηματιστηρίου Αθηνών
Ο Υφυπουργός Οικονομικών, αρμόδιος για το χρηματοπιστωτικό σύστημα, κ. Γιώργος Ζαββός παρευρέθηκε σήμερα μετά από πρόσκληση του Προέδρου του Χρηματιστηρίου Αθηνών κ. Γιώργου Χατζηνικολάου και του Διευθύνοντος Συμβούλου κ. Σωκράτη Λαζαρίδη, σε γεύμα εργασίας με τη Διοίκηση του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Ο κ. Ζαββός αντάλλαξε απόψεις με τη Διοίκηση του Χρηματιστηρίου για τα θέματα που αφορούν τον εκσυγχρονισμό της κεφαλαιαγοράς και του Χρηματιστηρίου.

Στη συζήτηση κυριάρχησαν ιδιαίτερα τα θέματα της θεσμικής θωράκισης της Κεφαλαιαγοράς, των μεταρρυθμίσεων στην Ελληνική Χρηματιστηριακή Αγορά εν όψει των εξελίξεων στην ενοποίηση των ευρωπαϊκών κεφαλαιαγορών και της ανάγκης δημιουργίας νέων πράσινων επενδυτικών προϊόντων που θα χρηματοδοτήσουν τη μετάβαση της ελληνικής οικονομίας σε ένα νέο μοντέλο βιώσιμης ανάπτυξης.

Ο κ. Ζαββός τόνισε την ανάγκη κατάρτισης στρατηγικού σχεδίου, το οποίο σε σύντομο χρονικό διάστημα θα καταστήσει το Χρηματιστήριο Αθηνών σε κέντρο των αγορών κεφαλαίου της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Τελευταία τροποποίηση στις 19:33 - 29 Ιαν 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.