ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επιβεβαίωση Σταϊκούρα για κατώτατο μισθό- Έκκληση για α' κατοικία

16:13 - 04 Φεβ 2020 | Οικονομία
Επιβεβαίωση Σταϊκούρα για κατώτατο μισθό- Έκκληση για α' κατοικία
Ο Χρήστος Σταϊκούρας επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που θέλουν την κυβέρνηση να επεξεργάζεται νέο σχέδιο για αύξηση του κατώτατου μισθού. Παράλληλα, είπε πως η ρύθμιση για την πρώτη κατοικία δεν πηγαίνει καλά και απηύθυνε έκκληση στους δανειολήπτες να μπουν για να "προστατευθούν".

Όπως έχουμε επισημάνει πολλές φορές η προστασία της α' κατοικίας ουσιαστικά ολοκληρώνεται στις 30 Απριλίου και για το λόγο αυτό η κυβέρνηση επαναλαμβάνει σε κάθε ευκαιρία πως όσοι έχουν πρόβλημα δεν πρέπει να χάσουν  την ευκαιρία της υπάρχουσας ρύθμισης.

«Εμείς κάνουμε έκκληση προς τους πολίτες να μπουν στην πλατφόρμα και να αξιοποιήσουν την ρύθμιση. Να πάρουν την προστασία όπως την νομοθέτησε η προηγούμενη κυβέρνηση και βελτίωσε η σημερινή. Δεν είμαστε ευχαριστημένοι απο την έως τώρα πορεία. Συνολικά, 273 πολίτες έχουν αποδεχθεί την συνολική πρόταση. Πριν από 4 εβδομάδες ήταν 124. Δεν είναι το ποσοστό που θέλαμε αλλά φαίνεται ότι αρχίζει η κοινωνία και το τραπεζικό σύστημα να κινείται προς αυτή την κατεύθυνση” είπε στη Βουλή ο κ. Σταϊκούρας για να συνεχίσει «εντός του πρώτου εξαμήνου του έτους θα προχωρήσουμε σε ολιστική προσέγγιση για ενιαίο σύστημα προστασίας. Σήμερα έχουμε 8 διαφορετικά συστήματα προστασίας. Πρέπει να έχουμε ενιαίο σύστημα προστασίας με 2η ευκαιρία για νοικοκυριά και επιχειρήσεις και καμία προστασία για στρατηγικούς κακοπληρωτές».

Αύξηση του κατώτατου μισθού

Ο υπουργός Οικονομικών επιβεβαίωσε επίσης τις πληροφορίες για σύσταση επιτροπής που θα αναλάβει να δρομολογήσει την επόμενη αύξηση του κατώτατου μισθού.

“Η παρούσα κυβέρνηση είναι υπέρ της αύξησης του κατώτατου μισθού, που πρέπει να συνδέεται με τον ρυθμό της οικονομικής μεγέθυνσης και την παραγωγικότητα της οικονομίας” επισήμανε στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων ο Χρήστος Σταϊκούρας.

Παράλληλα είπε πως υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και στο πλαίσιο αυτό έχει συσταθεί επιτροπή, που θα θα κάνει εισήγηση στην ηγεσία του υπουργείου Εργασίας.

Η διαβούλευση για την αύξηση που θα δοθεί στον κατώτατο μισθό στον ιδιωτικό τομέα αναμένεται να ξεκινήσει στο τέλος Φεβρουαρίου και το επικρατέστερο σενάριο είναι να αποφασιστεί αύξηση κατά 4%-5%, που... μεταφράζεται σε 26 έως 32 ευρώ.

Τελευταία τροποποίηση στις 18:51 - 04 Φεβ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.