ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κομισιόν: Βελτιωμένη αναθεώρηση των προβλέψεων για την ανάπτυξη στην Ελλάδα

15:37 - 07 Φεβ 2020 | Οικονομία
Κομισιόν: Βελτιωμένη αναθεώρηση των προβλέψεων για την ανάπτυξη στην Ελλάδα
Βελτιωμένη αναθεώρηση των προβλέψεων της Κομισιόν για την πορεία της ελληνικής οικονομίας προανήγγειλε την Παρασκευή ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της ΕΕ, Πάολο Τζεντιλόνι.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας και διάδοχος του Πιερ Μοσκοβισί στο συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο της Κομισιόν βρίσκεται από την Πέμπτη στην Ελλάδα και είχε συναντήσεις, τόσο με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, όσο και με τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα.

Ο κ. Τζεντιλόνι έστειλε θετικά μηνύματα για την ελληνική οικονομία, αλλά έκανε και τις προειδοποιήσεις του.

Η επίσκεψή του στη χώρα μας, πάντως, ολοκληρώνεται με την ευχάριστη είδηση της βελτιωμένης αναθεώρησης των εκτιμήσεων της Κομισιόν για την ελληνική οικονομία. Αυτό τουλάχιστον υποστήριξε ο κ. Τζεντιλόνι στη διάρκεια εκδήλωσης του ΕΒΕΑ, στην οποία και παραβρέθηκε.

Ο κ. Τζεντιλόνι υπενθύμισε πως την ερχόμενη εβδομάδα αναμένονται οι Χειμερινές Προβλέψεις της Κομισιόν και αποκάλυψε πως επίκειται αναθεώρηση των προβλέψεων για την Ελλάδα.

Όπως ανέφερε μάλιστα, οι νέες εκτιμήσεις θα είναι κοντά σε αυτές της Τράπεζας της Ελλάδος. Για να το... μεταφράσουμε, οι Βρυξέλλες, σύμφωνα με τον κ. Τζεντιλόνι θα ανεβάσουν τον πήχη του ΑΕΠ στο 2,5% για φέτος όπως δηλαδή και η ΤτΕ. Η τελευταία εκτίμηση της Κομισιόν προέβλεπε ανάπτυξη 2,3%.

Θυμίζουμε τέλος πως η ελληνική κυβέρνηση, στον προϋπολογισμό του 2020, έχει τοποθετήσει τον πήχη της ανάπτυξης στο 2,8%.

Σπύρος Πολύχρονόπουλος

Τελευταία τροποποίηση στις 15:42 - 07 Φεβ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.