ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τζεντιλόνι: Θετική απόφαση για αξιοποίηση ANFAs και SMPs σε επενδύσεις

14:17 - 13 Φεβ 2020 | Οικονομία
Τζεντιλόνι: Θετική απόφαση για αξιοποίηση ANFAs και SMPs σε επενδύσεις
Ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πάολο Τζεντιλόνι, συνόδευσε τις προβλέψεις της Κομισιόν για την πορεία της ελληνικής οικονομίας με μία ακόμη ευχάριστη εκτίμηση.

Στο πλαίσιο της παρουσίασης των Χειμερινών προβλέψεων της Κομισιόν, στις οποίες αναθεωρείται προς τα επάνω η εκτίμηση για την ανάπτυξη στην Ελλάδα, ο κ. Τζεντιλόνι σημείωσε ακόμα πως περιμένει ότι το καλοκαίρι θα υπάρξει στο Eurogroup απόφαση υπέρ της χώρας μας στο αίτημα για αξιοποίηση των κερδών των ελληνικών ομολόγων (ANFAs και SMPs) σε επενδύσεις.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, ο κ. Τζεντιλόνι δήλωσε ότι η 5η έκθεση μεταμνημονιακής αξιολόγησης αναμένεται να είναι θετική και αυτό θα ανοίξει τον δρόμο, ώστε το Eurogroup να δώσει τον Ιούνιο στην Ελλάδα τη δυνατότητα αλλαγής χρήσης των ANFAs και SMPs, που σήμερα χρησιμοποιούνται για την αποπληρωμή του χρέους.

Πιο αναλυτικά, ο Επίτροπος Οικονομικών δήλωσε τα εξής: «Η ελληνική οικονομία, που υπέφερε πολύ δύσκολες συνθήκες για πολλά χρόνια, βρίσκεται τώρα στη σωστή πορεία. Πρόσφατα επισκέφθηκα τη χώρα και σε όλες τις συναντήσεις είχα αυτή την εικόνα και το θετικό αίσθημα για τη χώρα. Αυτό σίγουρα δεν επιλύει τα τεράστια προβλήματα που η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να αντιμετωπίσει τα επόμενα χρόνια, αλλά τα αποτελέσματα είναι καλά.

Οι επιπτώσεις αυτών των αποτελεσμάτων στις χρηματαγορές φαίνονται καθαρά. Νομίζω ότι η τελευταία επίσκεψη της αποστολής μας θα ολοκληρωθεί με θετική έκθεση και αυτό θα ανοίξει τον δρόμο ώστε το Eurogroup να λάβει τον Ιούνιο θετική απόφαση σχετικά με τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει η Ελλάδα για επενδύσεις τα ANFAs και τα SMPs».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.