ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παππάς για κόκκινα δάνεια: Βουλή και κοινωνία δικαιούνται να γνωρίζουν

17:30 - 15 Φεβ 2020 | Οικονομία
Παππάς για κόκκινα δάνεια: Βουλή και κοινωνία δικαιούνται να γνωρίζουν
Πρόταση να κατατεθούν στη Βουλή τα στοιχεία για τα «κόκκινα δάνεια», που καθυστερημένα ζήτησε η ΝΔ από τις τράπεζες, έκανε ο τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς.

«Η ΝΔ έχει ψηφίσει ήδη το αδιαφανές σχέδιο Ηρακλής. Δρομολογεί την ψήφιση του νέου πτωχευτικού κώδικα. Προχωρά στην άρση της προστασίας της πρώτης κατοικίας. Δυστυχώς, ο κ. Σταϊκούρας ζήτησε εκ των υστέρων ενημέρωση από τις τράπεζες για το ύψος των ''κόκκινων δανείων'' και τις ως τώρα ενέργειες διαχείρισης του ζητήματος» αναφέρει στη δήλωσή του ο κ. Παππάς.

Παράλληλα τονίζει ότι «προτεραιότητα πρέπει να είναι η κοινωνία και η πραγματική οικονομία» και συμπληρώνει πως η αξίωση για διαφάνεια είναι αυτονόητη.

«Τα στοιχεία, τα οποία ζητήθηκαν, πρέπει να κατατεθούν στις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής και πιο συγκεκριμένα σε αυτές των Οικονομικών Υποθέσεων και Παραγωγής και Εμπορίου. Η Βουλή και η κοινωνία δικαιούνται να γνωρίζουν. Η Πολιτεία οφείλει να σχεδιάζει και να προστατεύσει την κοινωνία και την οικονομία από αρνητικές εξελίξεις και ένα κύμα πλειστηριασμών», καταλήγει ο κ. Παππάς.

Διαβάστε επίσης:

Γεωργιάδης-Κόκκινα δάνεια: Πάνω από 3.000 αιτήσεις πέρασαν το πρώτο στάδιο

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.