ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κλείνει το... μάτι και ο Ντομπρόβσκις για τα πρωτογενή πλεονάσματα

15:18 - 18 Φεβ 2020 | Οικονομία
Κλείνει το... μάτι και ο Ντομπρόβσκις για τα πρωτογενή πλεονάσματα
Ένας ακόμη Ευρωπαίος αξιωματούχος αφήνει ανοιχτό «παράθυρο» για μείωση των ελληνικών πρωτογενών πλεονασμάτων. Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις μίλησε στο Mega και... έκλεισε το μάτι στην Ελλάδα.

Ο κ. Ντομπρόβσκις επισήμανε πως «πράγματι υπάρχουν συζητήσεις γι' αυτό το θέμα και αναζητούμε τρόπο για να στηρίξουμε τις επενδύσεις και τις μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα. Φυσικά η τελική απόφαση θα ληφθεί από το Eurogroup, τους πιστωτές της Ελλάδας. Αλλά νομίζω ότι το τωρινό momentum των μεταρρυθμίσεων και οι αποδόσεις της ελληνικής οικονομίας δημιουργούν ένα θετικό momentum για μια θετική απόφαση».

Σχετικά με τον οικονομικό βηματισμό της Ελλάδας, επεσήμανε πως «η οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας ενισχύεται και υπερβαίνει κατά πολύ τον μέσο όρο της Ευρώπης. Χαιρετίζουμε τη φιλόδοξη ατζέντα μεταρρυθμίσεων της νέας κυβέρνησης. Η Ελλάδα κατάφερε να αποκαταστήσει την αξιοπιστία της ελληνικής οικονομίας και της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας. Αυτό το βλέπουμε σε διάφορους δείκτες αλλά είναι σημαντικό αυτή η ατζέντα να υλοποιηθεί και να μείνει σε αυτή την τροχιά».

Παρ' όλα αυτά, ο αντιπρόεδρος σημείωσε πως η Ελλάδα έχει ακόμα «πολύ υψηλό επίπεδο χρέους και συνεπώς υπάρχει λίγος χώρος για πολιτικό λάθος», ενώ σχολιάζοντας το ποσοστό ανεργίας της χώρας, είπε ότι βρίσκεται σε «μεγάλο ποσοστό, παρότι μειώνεται σταθερά».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.