ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ελληνοβρετανικό Επιμελητήριο: Αισιόδοξα μηνύματα για την προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα

17:28 - 19 Φεβ 2020 | Οικονομία
Ελληνοβρετανικό Επιμελητήριο: Αισιόδοξα μηνύματα για την προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα
Στη Βρετανική Πρεσβευτική Κατοικία πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη ετήσια κοινή δεξίωση για την κοπή της πίτας της Βρετανικής Πρεσβείας στην Αθήνα και του Ελληνοβρετανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.

Η εκδήλωση στην οποία συμμετείχαν Mέλη του Ελληνοβρετανικού Επιμελητηρίου, εκπρόσωποι της Ελληνικής Κυβέρνησης, υψηλόβαθμα στελέχη της επιχειρηματικής κοινότητας και Βρετανοί Επενδυτές, έλαβε χώρα παρουσία της Βρετανίδας Πρέσβεως, Kate Smith, της Ελληνίδας Προέδρου του Επιμελητηρίου κυρίας Άννας Καλλιάνη και του Βρετανού Προέδρου του Επιμελητηρίου κυρίου Αλέξανδρου Τέρνερ.

Κύριος ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο κ. Ian Livingstone, Executive Chairman της London+Regional Properties. Η London+Regional αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους ιδιωτικούς Βρετανικούς Επενδυτικούς Ομίλους στον ευρύτερο χώρο του real estate και τουρισμού, με επενδυτικά κεφάλαια περίπου 9 δις λιρών.

Στον χαιρετισμό της η Βρετανίδα Πρέσβης, Kate Smith, μεταξύ άλλων, δήλωσε: «Μετά την αποχώρησή μας από την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι γεγονός. Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει γυρίσει σελίδα και η προσοχή μας τώρα είναι στραμμένη στην μελλοντική μας σχέση με την Ευρώπη και με τον υπόλοιπο κόσμο. Θέλουμε μια σχέση με την Ευρωπαϊκή Ένωση βασισμένη σε μια φιλική συνεργασία μεταξύ κυρίαρχων και ίσων με επίκεντρο το ελεύθερο εμπόριο. Αυτό θα είναι και το βασικό αντικείμενο των διαπραγματεύσεων που θα ξεκινήσουν αρχές Μαρτίου και θα διαρκέσουν για το υπόλοιπο του έτους, παράλληλα με τις συζητήσεις για την ασφάλεια και άλλους τομείς συνεργασίας».

Ο Βρετανός Πρόεδρος του Ελληνοβρετανικού Επιμελητηρίου κ. Αλέξανδρος Τέρνερ, καλωσόρισε τους εκλεκτούς προσκεκλημένους και ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι το 2020 είναι ένα καθοριστικό έτος ειδικά σε ότι αφορά στις επιπτώσεις του Brexit και πώς αυτό θα επηρεάσει τις επιχειρήσεις. Το 2020 σηματοδοτεί επίσης, τη συμπλήρωση της επετείου των 75 ετών λειτουργίας του Επιμελητηρίου, ενώ κατά τη διάρκεια της χρονιάς, θα διεξαχθούν εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνοβρετανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.

Από την πλευρά της, η Ελληνίδα Πρόεδρος του Ελληνοβρετανικού Επιμελητηρίου κα Άννα Καλλιάνη τόνισε ότι μία νέα δυναμική έχει δημιουργηθεί στην Ελλάδα. H ελληνική κυβέρνηση έχει διαμορφώσει ένα φιλικό περιβάλλον προς τις επενδύσεις και τις επιχειρήσεις, έχοντας προχωρήσει στην υλοποίηση των απαιτούμενων διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, στοιχεία που έχουν συμβάλει ουσιαστικά στην προσέλκυση περισσότερων διεθνών επενδυτών, καθώς και στη βελτίωση της θέσης της Ελλάδας στις διεθνείς χρηματαγορές.

Επεσήμανε δε ότι η Ελλάδα και η Μ. Βρετανία συνδέονται με ιστορικά ισχυρούς δεσμούς, εκφράζοντας το στόχο του Ελληνοβρετανικού Επιμελητηρίου να συνεισφέρει ουσιαστικά στην περαιτέρω ενδυνάμωση των Ελληνοβρετανικών επιχειρηματικών σχέσεων και μετά το Brexit, προγραμματίζοντας σειρά πρωτοβουλιών. Αυτές θα αφορούν τόσο την προσέλκυση επενδύσεων από τη Μ. Βρετανία στην Ελλάδα, όσο και την ενίσχυση της παρουσίας ελληνικών επιχειρήσεων στη βρετανική αγορά. Στο πλαίσιο της διαμόρφωσης των μελλοντικών σχέσεων, το Επιμελητήριο δεσμεύεται να συνεχίσει τη στενή συνεργασία με την Ελληνική Κυβέρνηση, τη Βρετανική Πρεσβεία στην Αθήνα και τα British Chambers of Commerce.

O κ. Ian Livingstone υπογραμμίζοντας στην ομιλία του τις μακροχρόνιες σχέσεις μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και Ελλάδας τόσο σε επιχειρηματικό όσο και σε πολιτιστικό επίπεδο, επιβεβαίωσε την εμπιστοσύνη του στην ελληνική οικονομία και αναφέρθηκε στην εξαιρετικά θετική δουλειά της νέας κυβέρνησης στο πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων. Ανέφερε ότι, μέχρι σήμερα η London+Regional έχει επενδύσει περίπου 100 εκ. ευρώ στην Ελλάδα, επισημαίνοντας ότι ο Όμιλος σχεδιάζει περαιτέρω επενδύσεις στη χώρα μας.

Επεσήμανε δε ότι, στην επόμενη ημέρα για την Ελλάδα, μια χώρα με χαμηλότερους φόρους, βελτίωση του επενδυτικού πλαισίου, μείωση της γραφειοκρατίας και αύξηση των ιδιωτικοποιήσεων, η London+Regional θα παραμείνει ως μακροχρόνιος επενδυτής.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.