ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε τρεις μήνες έτοιμα τα e- πιστοποιητικά από το κτηματολόγιο

11:38 - 22 Φεβ 2020 | Οικονομία
Σε τρεις μήνες έτοιμα τα e- πιστοποιητικά από το κτηματολόγιο
Μέσα στους επόμενους δύο με τρεις μήνες θα μπορούν να παρέχονται ηλεκτρονικά πιστοποιητικά, όπως για παράδειγμα, συμβόλαια και πιστοποιητικά μεταγραφής, ενώ και η πληρωμή θα γίνεται ηλεκτρονικά.

Αυτό τόνισε μιλώντας στο 2ο Conference με θέμα «Ώρα για Επενδύσεις στην Ελλάδα» την περασμένη Πέμπτη ο γενικός διευθυντής του Ελληνικού Κτηματολόγιου, Στέφανος Κοτσώλης.

 Όπως είπε, σήμερα έχει ολοκληρωθεί πλήρως η κτηματογράφηση για το 33% της χώρας αλλά σύντομα θα ολοκληρωθεί η προσπάθεια. «Από τα 39 εκατομμύρια αλγόριθμους τα 22 - 23 εκατομμύρια βρίσκονται σε φάση επεξεργασίας αλλά οι ρυθμοί έχουν επιταχυνθεί όχι μόνο για το Κτηματολόγιο αλλά και για την ηλεκτρονική εξυπηρέτηση του πολίτη».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι μέχρι το τέλος του χρόνου η έρευνα θα γίνεται εκ του μακρόθεν στο ηλεκτρονικό κτηματολόγιο ενώ μέχρι το τέλος του χρόνου από 390 υποθηκοφυλάκια που υπάρχουν σήμερα θα έχουν δημιουργηθεί 17 κεντρικά κτηματολογικά γραφεία και μέχρι τις αρχές του 2022 θα έχουν δημιουργηθεί και 75 γραφεία, δορυφορικά των 17 κεντρικών.

«Σε δύο χρόνια όλες οι υπηρεσίες θα είναι ψηφιακές» υπογράμμισε ο γενικός διευθυντής.

Γιώργος Αλεξάκης

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.