ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οικονομική καταστροφή από την ακύρωση των καρναβαλιών-Τι λένε στο «R» οι ξενοδόχοι

14:38 - 27 Φεβ 2020 | Οικονομία
Οικονομική καταστροφή από την ακύρωση των καρναβαλιών-Τι λένε στο «R» οι ξενοδόχοι
Οικονομική ζημιά δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ στις τοπικές κοινωνίες προκαλεί η ακύρωση όλων των καρναβαλικών εκδηλώσεων που ανακοινώθηκε από τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια μετά την εξάπλωση του κοροναϊού με τρία κρούσματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Οι πληροφορίες του Reporter αναφέρουν ότι οι ακυρώσεις στις κρατήσεις των ξενοδοχείων θα φτάσουν μέχρι και το 100%, προκαλώντας τεράστια ζημιά στους κλάδους εστίασης, ξενοδοχείων και μεταφορών στις πόλεις (Πάτρα, Ρέθυμνο, Ξάνθη, Τύρναβος) σε μία περίοδο που οι επαγγελματίες ευελπιστούσαν στα έσοδα αυτής της περιόδου, καθώς η επόμενη μεγάλη έξοδος των πολιτών αναμενόταν το Πάσχα.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Αχαϊας, Δημήτρης Διαμαντόπουλος ενημερώθηκε από το Reporter για την ακύρωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων και εμφανίστηκε σοκαρισμένος. Ο ίδιος επεσήμανε ότι η εφαρμογή της συγκεκριμένης απόφασης θα πλήξει ιδιαίτερα την οικονομία της Πάτρας, αλλά και ολόκληρης της Αχαϊας.

Όπως είπε, είναι ακόμα νωρίς να μιλήσει με νούμερα, αλλά σίγουρα ξενοδοχεία και εστιατόρια που περίμεναν να δουλέψουν με μεγάλες πληρότητες αυτό το τριήμερο, θα υποστούν ισχυρό πλήγμα, σημειώνοντας, ωστόσο, ότι προέχει η δημόσια υγεία.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του αντιπροέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Ρεθύμνης, Μπάμπη Μπιρλιράκη. Ειδικότερα, ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή επικρατεί μία «παγωμάρα». «Είμασταν γεμάτοι και έτοιμοι να ανοίξουμε. Πρόκειται για μία πολύ δυσάρεστη κατάσταση για τον κόσμο κι εμάς, αλλά τα θέματα ασφάλειας είναι προτεραιότητα», ενώ υπογράμμισε ότι «οι ακυρώσεις θα φτάσουν το 100%, καθώς οι κρατήσεις ήταν κυρίως από άλλους νομούς της Κρήτης, αλλά και της Αθήνας που θα έρχονταν αποκλειστικά για το καρναβάλι».

Παράλληλα, σε επικοινωνία του Reporter με τον Σύλλογο Ξενοδόχων Θράκης, επισημάνθηκε με έμφαση ότι «όλες οι κρατήσεις θα ακυρωθούν. Τα ξενοδοχεία της Κομοτηνής και των γύρω περιοχών ήταν γεμάτα λόγω του καρναβαλιού στην Ξάνθη». «Η ασφάλεια φυσικά είναι προτεραιότητα, αλλά υπήρχαν ετοιμασίες, πολλά έξοδα και αναρωτιόμαστε πώς θα καλυφθούν αυτά. Πρόκειται για μία καταστροφή της οικονομίας» κατέληξαν από τον Σύλλογο.

Τέλος, το Reporter μίλησε και με την Ένωση Ξενοδόχων Νομού Λάρισας λόγω του μεγάλου καρναβαλιού στον Τύρναβο. Όπως είναι φυσικό, στην Ένωση ξαφνιάστηκαν στο άκουσμα των νέων, αλλά όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά είναι ακόμη πολύ νωρίς για να εκτιμηθούν τα αποτελέσματα της απόφασης του υπουργείου στις κρατήσεις και την τοπική οικονομία.

Γιώργος Γεωργίου

 







Τελευταία τροποποίηση στις 15:05 - 27 Φεβ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.