ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καλοκαιρινό καρναβάλι για πάντα- Αναζητούνται εναλλακτικές λύσεις για τις ζημιές

08:06 - 28 Φεβ 2020 | Οικονομία
Καλοκαιρινό καρναβάλι για πάντα- Αναζητούνται εναλλακτικές λύσεις για τις ζημιές
Οι πόλεις με τα μεγαλύτερα καρναβάλια της χώρας αναγκάζονται να συμμορφωθούν στις υποδείξεις της κυβέρνησης για ακύρωση των εκδηλώσεων, λόγω των κρουσμάτων του κοροναϊού και σχεδιάζουν εναλλακτικές λύσεις για να σώσουν τον προϋπολογισμό τους.

Ξενοδόχοι και εστιάτορες σε Πάτρα, Ξάνθη, Τύρναβο και Ρέθυμνο, με τους οποίους επικοινώνησε το Reporter δήλωσαν σοκαρισμένοι από την απόφαση για ακύρωση των καρναβαλιών, καθώς αυτό σημαίνει οικονομική καταστροφή για τους ίδιους.

Κάθε χρόνο, άλλωστε κάνουν τον προϋπολογισμό τους ξεκινώντας από τα έσοδα που περιμένουν από την περίοδο του καρναβαλιού. Είναι το μεγάλο ατού των συγκεκριμένων πόλεων που συγκεντρώνουν επισκέπτες από ολόκληρη την Ελλάδα, αλλά και το εξωτερικό.

Φέτος, όμως, ο κοροναϊός έχει άλλα σχέδια και οι επιχειρηματίες γνωρίζουν ότι η δημόσια υγεία και η αποφυγή μίας επιδημίας αποτελεί ασφαλώς προτεραιότητα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει πως δεν αναζητούν εναλλακτικούς λόγους για να σώσουν την παρτίδα και να περιορίσουν τις ζημιές τους.

Πρέπει να σημειωθεί πως σε πρώτη αντίδραση υπολογίζουν ότι θα υπάρξουν 100% ακυρώσεις των κρατήσεων στα ξενοδοχεία και φυσικά εστιατόρια, καφετέριες και μπαρ δεν θα έχουν τη ζημιά που ανέμεναν.

Στο χώρο της εστίασης υπάρχει βέβαια η δυνατότητα να γίνουν κάποια πάρτι αυτές τις ημέρες, έστω κι αν οι επίσημες καρναβαλικές εκδηλώσεις δεν πραγματοποιηθούν. Ακόμη και οι λίγοι επισκέπτες που ενδεχομένως να μην ακυρώσουν το ταξίδι τους, θα έχουν τη διάθεση να βγουν και να διασκεδάσουν, όπως φυσικά και ο ντόπιος πληθυσμός.

Για τους ξενοδόχους, όμως και όσους έχουν ενοικιαζόμενα δωμάτια αυτό δεν ισχύει και ουσιαστικά οι εναλλακτικές τους επιλογές είναι εξαιρετικά περιορισμένες.

Σαν πρώτη σκέψη έχει ήδη πέσει στο τραπέζι το ενδεχόμενο να γίνουν καλοκαιρινά καρναβάλια, ίσως στην αρχή της σεζόν. Αυτό συζητά ο Κωνσταντίνος Πελετίδης στην Πάτρα για τον Ιούνιο και ενδεχομένως να ακολουθήσουν κι άλλες πόλεις.

Υπάρχουν επίσης ιδέες για κάποια θεματικά φεστιβάλ που ενδεχομένως να τραβήξουν κόσμο στις συγκεκριμένες πόλεις που βρίσκονται, πάντως, σε κατάσταση σοκ. Επιχειρηματίες και τοπικοί άρχοντες αναζητούν λύσεις, ενώ φυσικά επιδιώκουν και συναντήσεις με το υπουργείο Οικονομικών και το υπουργείο Τουρισμού για να δουν τι μπορεί να γίνει σε επίπεδο αποζημιώσεων από τη μεριά της πολιτείας.

Υπάρχουν τέλος και οι επίδοξοι... αντάρτες, που δηλώνουν πως δεν θα συμμορφωθούν στις υποδείξεις και πωε θα κάνουν κανονικά το καρναβάλι, ρισκάροντας την υγεία των κατοίκων της περιοχής τους και όχι μόνο.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Τελευταία τροποποίηση στις 01:24 - 28 Φεβ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.