ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επίσκεψη Ρέγκλινγκ στην Αθήνα – Συναντήσεις με Μητσοτάκη και Σταϊκούρα

09:31 - 06 Μαρ 2020 | Οικονομία
Επίσκεψη Ρέγκλινγκ στην Αθήνα – Συναντήσεις με Μητσοτάκη και Σταϊκούρα
Με τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ, αναμένεται να συναντηθεί στις 17:30 το απόγευμα της Παρασκευής στην Αθήνα ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Μετά από τη συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό, ο κ. Ρέγκλινγκ θα συναντηθεί και με τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα.

Με την εν λόγω επίσκεψη «κλείνει» μια δύσκολη εβδομάδα για την Ελλάδα, ενώ παράλληλα στο επίκεντρο της σημερινής ημέρας θα βρεθούν και οι ανακοινώσεις της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) για την πορεία του ΑΕΠ το τελευταίο τρίμηνο του 2019.

Σημειώνεται ότι από τις 17 Φεβρουαρίου, όπου τα προβλήματα στην Ευρώπη δεν ήταν ακόμα ορατά, με δηλώσεις του μετά το τέλος της συνεδρίασης του Eurogroup, ο Κλάους Ρέγκλινγκ αναφερόμενος στις επιπτώσεις στην ευρωπαϊκή οικονομία λόγω του κορονοϊού είχε δηλώσει ότι κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος λόγω της αβεβαιότητας, που υπήρχε τότε.

Ωστόσο είχε επισημάνει ότι «ακόμη κι αν τελειώσει σύντομα (το πρόβλημα με τον κορονοϊό), νομίζω ότι η διακοπή των αλυσίδων εφοδιασμού, η επίπτωση στο εμπόριο, ο τουρισμός και η εμπιστοσύνη θα μεταφερθούν στην παγκόσμια οικονομία».

Συνάντηση Μητσοτάκη και με τον Άντριου ΜακΝτάουελ

Συμφωνία για τη σύσταση Ταμείου Εγγυοδοσίας Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων μεταξύ του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων και του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων (ΕΤΕπ), θα υπογράψουν κατά την συνάντησή τους, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, Άντριου ΜακΝτάουελ.

Η συνάντηση έχει προγραμματιστεί για τις 10.00 το πρωί της Παρασκευής στο Μέγαρο Μαξίμου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.