ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ante portas αίτημα εξαίρεσης δαπανών από τον υπολογισμό των πλεονασμάτων

12:11 - 07 Μαρ 2020 | Οικονομία
Ante portas αίτημα εξαίρεσης δαπανών από τον υπολογισμό των πλεονασμάτων
Δεν υπάρχει πλήρης εικόνα για το εύρος της κρίσης που προκαλεί ο κορονοϊός σύμφωνα με όσα ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στην τηλεόραση του Mega.. Όπως είπε, εξετάζονται εναλλακτικά σενάρια για τις επιπτώσεις, ενώ συμπλήρωσε ότι η κρίση θα έχει το σχήμα "U" και όχι "V", δηλαδή μεγαλύτερης διάρκειας αλλά με ορατό ορίζοντα λήξης.

Σκοπός είναι, ανέφερε ο ΥΠΟΙΚ, να ληφθούν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες. Καταρχήν για την παροχή στήριξης στο σύστημα υγείας και εν συνεχεία "έγκαιρα να αναληφθούν πρωτοβουλίες για να αντιμετωπιστούν οι παρενέργειες της κρίσης στην πραγματική οικονομία".

Σε αυτό το πλαίσιο, όπως είπε ο ΥΠΟΙΚ, εν όψει Eurogroup εξετάζεται κατάθεση αιτήματος εξαίρεσης συγκεκριμένων δαπανών από την προσμέτρηση των πρωτογενών πλεονασμάτων.

Επίσης, ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε πως θα λάβει συγκεκριμένα μέτρα το επόμενο χρονικό διάστημα. Θα έχουν να κάνουν με τη ρευστότητα, την πραγματική οικονομία, με την εργασία και με συγκεκριμένες δαπάνες στήριξης. Θα ανακοινωθούν, είπε, την "κατάλληλη χρονική στιγμή". Επεσήμανε πως ακόμη και στους κλάδους που πλήττονται περισσότερο από την κρίση "για παράδειγμα στον τουρισμό ή στην αεροπλοΐα, γίνονται απλά εκτιμήσεις".

Αναφερόμενος στην πτώση του Χρηματιστηρίου Αθηνών, μίλησε για μία πτώση συγχρονισμένη με αυτές των υπολοίπων κρατών της Ε.Ε., γιατί πολύ απλά οι καταθέτες στρέφονται προς ασφαλή καταφύγια.

Γιώργος Αλεξάκης

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.