ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θεοδωρικάκος: Παράταση για καταβολή ΦΠΑ και δήλωση τετραγωνικών μέτρων

10:26 - 12 Μαρ 2020 | Οικονομία
Θεοδωρικάκος: Παράταση για καταβολή ΦΠΑ και δήλωση τετραγωνικών μέτρων
Παράταση έως και 4 μήνες για την καταβολή του ΦΠΑ, καθώς και παράταση μέχρι τις 30 Ιουνίου, για τη δήλωση τετραγωνικών μέτρων, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Τα μέτρα αυτά αποφασίστηκαν στο πλαίσιο στήριξης των ελληνικών επιχειρήσεων, σχετικά με το ζήτημα του κορονοϊού, ενώ όσον αφορά τη δήλωση τετραγωνικών μέτρων, ο υπουργός σημείωσε πως είναι προτιμότερο οι πολίτες να χρησιμοποιούν την ηλεκτρονική πλατφόρμα και να μην συνωστίζονται στις υπηρεσίες.

Στη συνέχεια, ανακοίνωσε, είτε ηλεκτρονικά είτε στα γκισέ των δήμων για τους ηλικιωμένους και όσους δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν την πλατφόρμα, λόγω συνωστισμού.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε πως «η κυβέρνηση έχει αποφασίσει μια σειρά μέτρων για να διευκολυνθεί η ζωή όλων των ανθρώπων», συμπληρώνοντας ότι τα σχολεία έκλεισαν, γιατί τα παιδιά μπορεί να είναι φορείς του ιού και όχι για να κάνουν διακοπές. Επομένως θα πρέπει να μένουν σπίτι, σε μικρές παρέες.

Ο κ. Θεοδωρικάκος, είπε, τέλος, ότι πλέον την ευθύνη για το ζήτημα του κορονοϊού έχει η ΓΓΠΠ.

Τουρκικές προκλήσεις

Σχετικά με την τουρκική προκλητικότητα, ο κ. Θεοδωρικάκος είπε ότι «αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις τις Τουρκίας και προστατεύουμε τα σύνορα με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα».

Παράλληλα, τόνισε ότι ο πρωθυπουργός κάνει τα πάντα στην Ευρώπη για να εξασφαλίσει τη στήριξή της. «Η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη να δείξει ότι είναι ένα κράτος δικαίου και θα φυλάξει τα σύνορά του», συμπλήρωσε λέγοντας ότι «οι απέναντί μας πρέπει να εγκαταλείψουν τις προκλήσεις».

Διαβάστε επίσης:

Εξαίρεση των δημοσιονομικών μέτρων για την αντιμετώπιση του Covid-19

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.