ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Διαβεβαιώσεις σε καταναλωτές: Επάρκεια προϊόντων- Τα σούπερ μάρκετ δεν κλείνουν

19:41 - 14 Μαρ 2020 | Οικονομία
Διαβεβαιώσεις σε καταναλωτές: Επάρκεια προϊόντων- Τα σούπερ μάρκετ δεν κλείνουν
«Τα σούπερ μάρκετ είναι και θα παραμείνουν ανοιχτά», διαβεβαιώνει ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος του ΕΟΔΥ καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας. «Να ψωνίσετε μόνο ότι χρειάζεστε διαφορετικά γεμίζετε απλά τα ντουλάπια σας. Υπάρχει επάρκεια σε όλα τα προϊόντα», τονίζουν από το υπουργείο Ανάπτυξης.

Την Παρασκευή και το Σάββατο, μετά την ανακοίνωση ότι κλείνουν προληπτικά καφετέριες, ταβέρνες και μπαρ, προκλήθηκε αναστάτωση σε πολύ κόσμο που έσπευσε στα σούπερ μάρκετ για να στοκάρει προϊόντα. Ιδιαίτερα όσπρια, μακαρόνια και χαρτικά.

Αποτέλεσμα αυτής της αντίδρασης ήταν να μαζευτεί πολύς κόσμος μέσα στα καταστήματα των μεγάλων αλυσίδων σούπερ μάρκετ. Αυτό δηλαδή που πρέπει να αποφεύγεται, έγινε επειδή πολύς κόσμος πήγε να ψωνίσει πάνω στον πανικό του.

Ασφαλώς, αυτό το γεγονός προκάλεσε και την αντίδραση των εργαζομένων στα σούπερ μάρκετ που φυσικά ανησυχούν και οι ίδιοι για την υγεία τους.

Για το λόγο αυτό ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης που επισκέφθηκε το Σάββατο αρκετά σούπερ μάρκετ και επιβεβαίωσε ότι υπάρχει επάρκεια προϊόντων. Με αναρτήσεις του στα social media διαβεβαιώνει τους πολίτες ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στην τροφοδοσία και συνεπώς δεν συντρέχει λόγος για να βιαστεί κανείς να πάει να ψωνίσει ή να στοκάρει προϊόντα.

«Το είπαμε και το ξαναλέμε : υπάρχει απίστευτη επάρκεια τροφίμων και καταναλωτικών ειδών. Τα Σούπερ Μάρκετ δεν κλείνουν», σημειώνει σε μία από τις αναρτήσεις του ο κ. Παπαθανάσης, ο οποίος λίγη ώρα αργότερα συμπλήρωσε:

«Το λέμε από την πρώτη στιγμή, μην ανησυχείτε, υπάρχει επάρκεια και τα Σούπερ Μάρκετ θα είναι πάντα ανοιχτά. Να ψωνίσετε μόνο ότι χρειάζεστε διαφορετικά γεμίζετε απλά τα ντουλάπια σας. Επάρκεια σε όλα!».

Ανάλογες διαβεβαιώσεις για τη λειτουργία των σούπερ μάρκετ έκανε και ο καθηγητής, Σωτήρης Τσιόδρας, ο οποίος ηγείται της επιστημονικής ομάδας του υπουργείου Υγείας, που διαχειρίζεται την κρίση του κορονοϊού.

Στην ενημέρωση του Σαββάτου τόνισε πως «τα σούπερ μάρκετ είναι και θα παραμείνουν ανοιχτά» και κάλεσε τους πολίτες να επιδείξουν ψυχραιμία και να μη συνωστίζονται χωρίς λόγο στους διαδρόμους και τα ταμεία των καταστημάτων. Μπορούν να πάνε οποιαδήποτε ώρα και μέρα για να ψωνίσουν και επανέλαβε πως η ατομική ευθύνη είναι πολύ σημαντική.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Διαβάστε επίσης:

Τελευταία τροποποίηση στις 20:10 - 14 Μαρ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.