ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τα επιδόματα στο «αριθμητήριο» της ενίσχυσης– Ζαλίζουν τα νούμερα

18:47 - 16 Μαρ 2020 | Οικονομία
Τα επιδόματα στο «αριθμητήριο» της ενίσχυσης– Ζαλίζουν τα νούμερα
Στη δημοσιονομική ζυγαριά έχει μπει το έκτακτο βοήθημα που θα πρέπει να πάρουν οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα, όπου υπάρχει αναστολή λειτουργιών και πτώση τζίρου.

Επιπλέον εξετάζονται και άλλα μέτρα στήριξης, όπως για τις ασφαλιστικές εισφορές, αλλά και για τη συγκράτηση κύματος απολύσεων. Εκτιμάται, δε, ότι το δημοσιονομικό κόστος μπορεί να φτάσει και το 1 δισ. ευρώ. Σημειώνεται ότι ο αριθμός των υπαλλήλων που πλήττεται σε τουρισμό, εμπόριο, μεταφορές κτλ είναι μεγάλος φτάνοντας ένα μεγάλο ποσοστό του εργατικού δυναμικού.

Στον τουρισμό, την εστίαση και την ψυχαγωγία, στην εκπαίδευση και στο εμπόριο ο αριθμός μπορεί να φτάνει το 1,5 εκατομμύριο, με πάνω από 411.000 στον τουρισμό, 650.000 στο εμπόριο και τις μικρές εμπορικές επιχειρήσεις και 300.000 στην εκπαίδευση. Γεγονός που δημιουργεί εύλογες απορίες για το αν και το 1 δισεκ. είναι αρκετό.

Πέρα από τους εργαζόμενους με σχέση εξαρτημένης εργασίας είναι και οι ελεύθεροι μικρο - επαγγελματίες ή τα μπλοκάκια όπου κι μόνο μια κάλυψη των ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων ανεβάζει τον πήχη ψηλά.

Γιώργος Αλεξάκης

Διαβάστε επίσης:

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.