ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σκυλακάκης: Επιταγές και εξατομίκευση λύσεων για στήριξη επιχειρήσεων

13:05 - 25 Μαρ 2020 | Οικονομία
Σκυλακάκης: Επιταγές και εξατομίκευση λύσεων για στήριξη επιχειρήσεων
Στους σχεδιασμούς του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης για τη διεύρυνση της παραμέτρου με τη μορφή κωδικού αριθμού δραστηριότητας και στη συνέχεια την εξατομικευμένη αντιμετώπιση επιχειρήσεων, αναφέρθηκε ο υφυπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης.

«Δύο πράγματα θα γίνουν, διεύρυνση της παραμέτρου με τη μορφή κωδικού αριθμού δραστηριότητας και στη συνέχεια εξατομικευμένη αντιμετώπιση επιχειρήσεων», δήλωσε χαρακτηριστικά μιλώντας  στο Μega ο Υφυπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης.

«Σταδιακά αυτοί που αδικούνται περισσότερο στην πρώτη φάση θα ενισχύονται περισσότερο στη δεύτερη», κατέληξε.

Παράλληλα, τόνισε ότι το νέο μέτρο θα ισχύσει από τις επόμενες μέρες και θα γίνει η κατάλληλη πληροφόρηση σε εκείνους που θέλουν να προβούν σε νέα αίτηση εξατομίκευσης.

Μάλιστα, δεν αποκλείεται να προστεθούν στη λίστα των ΚΑΔ μερικοί ακόμα, μέχρι να οριστεί πλήρως το μέτρο της εξατομίκευσης.

Στο μεταξύ  το Υπουργείο Οικονομικών προσπαθεί να βρει λύση στο θέμα των επιταγών. Ήδη ο μήνας μετρά αντίστροφα και καθώς μέχρι 30/3 λήγουν πολλές επιταγές γεγονός που έχει φέρει σε απόγνωση χιλιάδες επαγγελματίες κι επιχειρήσεις, που  βλέπουν το φάσμα του σφραγίσματος ή της στάσης πληρωμών να έρχεται.

Στο φόντο αυτό εξετάζεται ένα πάγωμα των διαδικασιών πληρωμών των επιταγών και της ένταξης στον Τειρεσία για 2- με 3 μήνες. Βέβαια υπάρχει και το θέμα με τις πληρωμές που πολλοί περιμένουν από επιταγές που έχουν. Σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζονται ειδικά προϊόντα για να καλυφθούν τέτοιες ανάγκες.

Πάντως όπως είπε χτες Υπ. Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας ανέφερε ότι θα υπάρξει παρέμβαση και για τις επιταγές, η οποία θα ανακοινωθεί μέσα στην εβδομάδα,

Γιώργος Αλεξάκης

Τελευταία τροποποίηση στις 13:26 - 25 Μαρ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.