ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κορονοϊός-Μπιλ Γκέιτς: Τι θα έκανε αν ήταν πρόεδρος των ΗΠΑ

17:44 - 26 Μαρ 2020 | Οικονομία
Κορονοϊός-Μπιλ Γκέιτς: Τι θα έκανε αν ήταν πρόεδρος των ΗΠΑ
Αν ο Μπιλ Γκέιτς ήταν πρόεδρος των ΗΠΑ αυτή τη στιγμή, θα έθετε ως προτεραιότητα το να κρατήσει τους πολίτες της χώρας σε καραντίνα με σκοπό να καταπιέσει την καμπύλη εξάπλωσης των κρουσμάτων.

«Το μήνυμά (που θα έστελνε) είναι ότι δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το να απομονωθούμε και αυτό είναι κάτι που θα διαρκέσει για ένα διάστημα χρόνου» δήλωσε ο Μπιλ Γκέιτς σε συνέντευξη του στο TED Talks. «Στην περίπτωση της Κίνας, πήρε 6 εβδομάδες, επομένως θα πρέπει να προετοιμάσουμε τους εαυτούς μας για ένα τέτοιο σενάριο με τον καλύτερο τρόπο», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «αν επιβληθεί καραντίνα σε εθνικό επίπεδο, μέσα σε 20 ημέρες θα δούμε τα νούμερα των νέων περιστατικών κορωνοϊού να αλλάζουν πραγματικά προς τα κάτω (…) και αυτό θα είναι ένα σημάδι ότι βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο».

Ως πρόεδρος των ΗΠΑ, ο Γκέιτς στάθηκε και στη δυσκολία ενός τέτοιου κλίματος καραντίνας, τονίζοντας ότι χρειάζονται «καθαρά μηνύματα».

Ο Μπίλ Γκέιτς λόγω του ιδρύματος (Bill & Melinda Gates Foundation) που κατέχει με τη γυναίκα του Μελίντα, έχει αρκετή εμπειρία στην αντιμετώπιση τέτοιων περιπτώσεων, όπως κρούσματα HIV και πολυομελίτιδας.

Το σχόλιο του Γκέιτς αναφορικά με το τι θα έκανε αν ήταν πρόεδρος των ΗΠΑ, ήρθε λίγες ώρες μετά από την ανακοίνωση του Τραμπ περί ανοίγματος των επιχειρήσεων μέχρι το Πάσχα.

Τελευταία τροποποίηση στις 18:14 - 26 Μαρ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.