ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Visa: Επικροτεί την αύξηση ορίου στις ανέπαφες συναλλαγές με κάρτες

15:24 - 30 Μαρ 2020 | Οικονομία
Visa: Επικροτεί την αύξηση ορίου στις ανέπαφες συναλλαγές με κάρτες
Καθώς οι πολίτες, οι επιχειρήσεις και οι κυβερνήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο προσαρμόζονται στις δραματικές αλλαγές που επέφερε η πανδημία του νέου κορονοϊού στην καθημερινότητα όλων μας, η Visa (NYSE: V) ανακοινώνει την υποστήριξή της στην αύξηση του ορίου ανέπαφων συναλλαγών μέσω κάρτας, ώστε να γίνονται οι πληρωμές με ασφάλεια χωρίς τη χρήση PIN.

H Ανδριάνα Παππά, Επικεφαλής της Visa στην Ελλάδα δήλωσε:

"Επικροτούμε την Ελληνική κυβέρνηση και το Ελληνικό οικοσύστημα ψηφιακών πληρωμών για την αύξηση του ορίου ανέπαφων συναλλαγών με κάρτες χωρίς την εισαγωγή PIN. Οι απαραίτητες προσαρμογές των τεχνικών μέσων έγιναν πραγματικά άμεσα και αποτελεσματικά. Διαβεβαιώνουμε τους Έλληνες καταναλωτές ότι οι ανέπαφες συναλλαγές μέσω καρτών είναι ιδιαίτερα ασφαλείς, εμφανίζοντας το μικρότερο ποσοστό απάτης μεταξύ όλων των τύπων πληρωμής.

Για κάθε συναλλαγή έως 50 ευρώ, οι καταναλωτές μπορούν πλέον να προμηθεύονται περισσότερα είδη πρώτης ανάγκης απλώς με την ανέπαφη χρήση κάρτας ή κινητού τηλεφώνου, χωρίς να χρειάζεται να εισάγουν PIN. Στη Visa υποστηρίζουμε πλήρως την ευρύτερη εφαρμογή του μέτρου, σε συνεργασία με τους εταίρους μας στις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες και στη λιανική πώληση προς όφελος των καταναλωτών και των εμπόρων. Πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα που μπορεί να βοηθήσει στην προστασία των ατόμων και ταυτόχρονα να διευκολύνει γρήγορες, αξιόπιστες και ασφαλείς ψηφιακές πληρωμές."

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.