ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σταϊκούρας: Ποιοι νέοι κλάδοι εντάσσονται στα μέτρα ενίσχυσης

11:05 - 31 Μαρ 2020 | Οικονομία
Σταϊκούρας: Ποιοι νέοι κλάδοι εντάσσονται στα μέτρα ενίσχυσης
«Αντιμετωπίζουμε μια δύσκολη εξίσωση με δημοσιονομικούς περιορισμούς, αλλά και αρκετές άγνωστες παραμέτρους με κυριότερη αυτή της διάρκειας της κρίσης» τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, διευκρινίζοντας το πως και το πότε θα θα χορηγηθούν οι φορολογικές και ασφαλιστικές διευκολύνσεις στις επιχειρήσεις που πλήττονται από τον κορονοϊό.

Παράλληλα, ο κ. Σταϊκούρας, αποκάλυψε ότι στην εξειδίκευση των μέτρων που ανακοινώθηκαν χτες θα συμπεριλαμβάνονται στους δικαιούχους των 800 ευρώ, οι οικοδόμοι, οι υδραυλικοί κι άλλες κατηγορίες εργαζομένων.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο υπουργός τόνισε πως για τους Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας (ΚΑΔ) που ανακοινώθηκαν στις 26 Μαρτίου, προβλέπεται ειδικά για τις επιχειρήσεις αναστολή καταβολής μέχρι 31 Αυγούστου των οφειλών από ΦΠΑ, καθώς και των δόσεων των βεβαιωμένων οφειλών που είναι πληρωτέες στις ΔΟΥ έως τις 31 Μαρτίου 2020. Όπως ξεκαθάρισε, για τις δόσεις βεβαιωμένων οφειλών προς τη φορολογική διοίκηση θα παρέχεται η δυνατότητα έκπτωσης 25% εάν καταβληθούν εμπρόθεσμα (δηλαδή έως σήμερα).

Παράλληλα, ο κ. Σταϊκούρας ξεκαθάρισε πως παρέχεται έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2020 η δυνατότητα αναστολής καταβολής ασφαλιστικών εισφορών εργαζόμενου και εργοδότη που κανονικά έπρεπε να πληρωθούν το μήνα Μάρτιο. Παράλληλα, παρέχεται η δυνατότητα επέκτασης δόσεων βεβαιωμένων οφειλών προς τον ΕΦΚΑ έως τις 30 Ιουνίου 2020. Η αναστολή αφορά το σύνολο των εισφορών των επιχειρήσεων, ήτοι και εργοδοτών και εργαζομένων.

Για όλες τις επιχειρήσεις οι οποίες μπαίνουν στους Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας τον Απρίλιο, παλαιές και νέες, ο υπουργός είπε πως παρέχεται η δυνατότητα συμψηφισμού του 25% του ΦΠΑ που είναι πληρωτέος τον μηνά Απρίλιο και θα εξοφληθεί εμπρόθεσμα έως τις 30 Απριλίου 2020 με ήδη βεβαιωμένες οφειλές των ίδιων προσώπων ή με οφειλές που πρόκειται να βεβαιωθούν από τη φορολογική διοίκηση και οι οποίες είναι πληρωτέες από το Μάιο και μετά.

Αναφορικά με τους ιδιοκτήτες ακινήτων που θα πάρουν το 60% του ενοικίου από όσους έκλεισαν οι επιχειρήσεις τους και τους εργαζόμενους σε αυτές, έχουν ανακοινωθεί μέτρα και θα ακολουθήσουν κι άλλα, καθώς θα υπάρξει ειδική πρόνοια.

Επίσης, ο κ. Σταϊκούρας σημείωσε πως η προθεσμία καταβολής οφειλών στις ΔΟΥ για όσους εκμισθώνουν ακίνητα σε επιχειρήσεις που έκλεισαν θα παραταθεί μέχρι τις 31 Αυγούστου.

Τέλος, σε ό,τι αφορά το φαινόμενο που παρατηρήθηκε σήμερα, με τις ατέλειωτες ουρές έξω από τα τράπεζες, είπε ότι έγινε προσπάθεια σε συνεργασία με τις διοικήσεις των τραπεζών για να ελαχιστοποιηθούν οι συναλλαγές στα γκισέ και σύντομα θα δοθούν και νέες οδηγίες.

Διαβάστε επίσης:

Οι οκτώ βασικές παρεμβάσεις στο «πακέτο Απριλίου»



Τελευταία τροποποίηση στις 11:16 - 31 Μαρ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.