ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σταϊκούρας: Χρήση του «μαξιλαριού» την κατάλληλη στιγμή, στην κατάλληλη ποσότητα

00:11 - 02 Απρ 2020 | Οικονομία
Σταϊκούρας: Χρήση του «μαξιλαριού» την κατάλληλη στιγμή, στην κατάλληλη ποσότητα
Προσεκτική χρήση του «μαξιλαριού» ασφαλείας προκρίνει το οικονομικό επιτελείο σύμφωνα με όσα ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας στο Kontra Channel το βράδυ της Τετάρτης.

«Το θέμα είναι να υπάρχουν οι αναγκαίοι πόροι όταν η χώρα βγει από την κρίση. Θα πρέπει να διασφαλίσουμε ότι η χρήση θα γίνει την κατάλληλη στιγμή και στην κατάλληλη ποσότητα, για να ρίξουμε όλα τα όπλα στη μάχη». Πρόσθεσε δε, σε σχέση με τον κρατικό κουμπαρά, ότι από τα έως τώρα στοιχεία «η πορεία των εσόδων τον Μάρτιο φαίνεται ότι δεν ήταν απογοητευτική», καθώς, όπως είπε, αρκετοί πολίτες εκπλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους.

ο υπουργός δήλωσε επίσης ότι αύριο ή μεθαύριο ανοίγει η πλατφόρμα για την «επιστρεπτέα προκαταβολή» στις επιχειρήσεις, ενώ ταυτόχρονα θα «τρέχουν» εγγυοδοτικά προγράμματα με την Αναπτυξιακή Τράπεζα. Ενώ, ο προϋπολογισμός του υπουργείου πολιτισμού θα ενισχυθεί με επιπλέον 10 εκατ. ευρώ.

Επιπλέον επανέλαβε ότι επίκειται η λήψη στοχευμένων δράσεων για τους κλάδους της ενέργειας, του τουρισμού, της ακτοπλοΐας και της ναυτιλίας. Παράλληλα, ανέφερε ότι την επόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθούν, με επισπεύδοντα το υπουργείο Εργασίας, οι πολιτικές για την ανεργία, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται η κοινωφελής εργασία και η επέκταση των επιδομάτων ανεργίας.

Τέλος, εκτίμησε ότι για την ενίσχυση της ρευστότητας στην Ευρώπη για την αντιμετώπιση της κρίσης, θα υπάρξει ένας συνδυασμός των προτάσεων που έχουν κατατεθεί (ευρωομόλογο, Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, ESM, κοινό Ευρωπαϊκό Ταμείο).

Γιώργος Αλεξάκης

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.