ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σταϊκούρας: «Παράθυρο» για έξοδο στις αγορές το επόμενο δίμηνο

11:07 - 07 Απρ 2020 | Οικονομία
Σταϊκούρας: «Παράθυρο» για έξοδο στις αγορές το επόμενο δίμηνο
Για πιθανή έξοδο στις αγορές το επόμενο δίμηνο έκανε λόγο ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, επισημαίνοντας ότι αυτή στηρίζεται και από την απόφαση της EKT για είσοδο της χώρας στο QE.

Μιλώντας στην τηλεόραση του Open, ο ίδιος τόνισε ότι δεν υπάρχει ακόμα συμφωνία σε επίπεδο υπουργών Οικονομικών αναφορικά με την Προληπτική Πιστοληπτική Γραμμή του ESM και τους όρους που θα διέπουν τα δάνειά του.

Την ίδια ώρα, ο ΥΠΟΙΚ έκανε λόγο για πιθανή παράταση αιτήσεων για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή του 1 δισ. ευρώ προς τις επιχειρήσεις. Εξήγησε ότι οι αιτήσεις που έχουν υποβληθεί από επιχειρήσεις φτάνουν στις 15.500, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραταθεί το περιθώριο υποβολής αιτήσεων και για μετά τις 10 Απριλίου.

Επεσήμανε πως το εν λόγω ζήτημα θα αξιολογηθεί τις επόμενες μέρες, μετά από αιτήματα που υπάρχουν από τον επιχειρηματικό κόσμο για απουσία επαρκούς χρόνου προετοιμασίας του αιτήματος.

Παράλληλα, ο υπουργός προανήγγειλε το σχέδιο για την απασχόληση, αλλά και κλαδικά σχέδια για την ακτοπλοΐα, την ενέργεια, τις μεταφορές και τον τουρισμό.

Σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα, τα ταμειακά διαθέσιμα φτάνουν έως τον Ιούνιο χωρίς να γίνει χρήση από το μαξιλάρι των 15,7 δισ.

Για τις αναστολές φόρων επανέλαβε την ευχή να μη χρειαστεί να επεκταθούν πέραν της περιόδου των 3-4 μηνών. Εξήγησε ότι μετά από αυτήν την περίοδο θα ακολουθήσει η ρύθμιση οφειλών για το εν λόγω χρονικό διάστημα των αναστολών.

Διαβάστε επίσης:

Σταϊκούρας: Διευρύνεται το μέτρο μείωσης ενοικίου κατά 40%

Τελευταία τροποποίηση στις 11:12 - 07 Απρ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.