ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Goldman Sachs: Νέες τιμές - στόχοι για τις ελληνικές τράπεζες

13:21 - 09 Απρ 2020 | Οικονομία
Goldman Sachs: Νέες τιμές - στόχοι για τις ελληνικές τράπεζες
Νέες τιμές-στόχους για τις μετοχές των ελληνικών τραπεζών δίνει η Goldman Sachs σε έκθεσή της, στην οποία αναλύει τα αποτελέσματα του 2019, αλλά και τις τελευταίες οικονομικές εξελίξεις λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Επιπλέον, η αμερικανική τράπεζα εκτιμά ότι η μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (NPEs) θα είναι πιο αργή καθώς και ότι οι ελληνικές τράπεζες θα εμφανίσουν ζημιές την περίοδο 2020-21.

Ειδικότερα, η Goldman Sachs δίνει τιμή-στόχο στα 1,37 ευρώ για την Alpha Bank, από 1,34 ευρώ προηγουμένως και σύσταση «buy», ενώ για την Eurobank δίνει τιμή-στόχο στα 0,72 ευρώ, από 0,69 ευρώ προηγουμένως και σύσταση «neutral». Για την Εθνική Τράπεζα δίνει τιμή-στόχο στα 1,91 ευρώ, από 2,22 ευρώ προηγουμένως και σύσταση «neutral» και για την Τρ. Πειραιώς η νέα τιμή-στόχος ορίζεται στα 1,15 ευρώ από 1,31 ευρώ προηγουμένως και η σύσταση σε «neutral».

Παράλληλα, αναφέρει ότι οι διοικήσεις των τραπεζών έδωσαν guidance για πιο αργή μείωση του ποσοστού των NPEs στο εξής, δεδομένης της αβεβαιότητας αναφορικά με τις οικονομικές επιπτώσεις του κορονοϊού, με ορισμένες από τις μεγαλύτερες τιτλοποιήσεις που αναμένονταν για το α’ εξάμηνο του 2020 να «παγώνουν» προς το παρόν.

«Εκτιμούμε ότι το deal της Eurobank με την ονομασία Cairo θα κλείσει στο α’ εξάμηνο του έτους αλλά πλέον θεωρούμε ότι όλες οι άλλες μεγάλες τιτλοποιήσεις στον κλάδο θα μετατεθούν για το 2021», καταλήγει η Goldman Sachs.

 

Διαβάστε επίσης:

 

DBRS: Ανατρέπονται τα σχέδια των ελληνικών τραπεζών για μείωση NPEs

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.