ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σταϊκούρας: Πλήγμα στον τουρισμό - Μηνιαίο κόστος 2,5% στο ΑΕΠ

11:40 - 12 Απρ 2020 | Οικονομία
Σταϊκούρας: Πλήγμα στον τουρισμό - Μηνιαίο κόστος 2,5% στο ΑΕΠ
«Για την Ελλάδα ένα από τα μεγαλύτερα πλήγματα που δέχεται είναι στον τομέα του τουρισμού». Αυτό τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, σε συνέντευξη που έδωσε στον ΘΕΜΑ Radio 104,6 FM.

Ο ίδιος είπε κάθε μήνα η κρίση στοιχίζει στο ΑΕΠ 2,5 μονάδες, με την Ελλάδα να κινδυνεύει με βαθιά ύφεση λόγω των απωλειών στον τουρισμό.

Σε ό,τι αφορά τα μέτρα που έχουν ληφθεί ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε: «Προσπαθούμε να δώσουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο το οποίο διαρκώς εμπλουτίζουμε». Ο ίδιος έκανε λόγο για μια ορθολογική προσέγγιση επισημαίνοντας ότι θα εξαρτηθεί πώς θα λειτουργήσει η οικονομία τους επόμενους μήνες. 

Στην ερώτηση αν θα υπάρξει επιείκεια σε ό,τι αφορά το χρέος, ο υπουργός Οικονομικών απάντησε ότι ελήφθησαν σημαντικές αποφάσεις σε ό,τι αφορά τη δημοσιονομική χαλάρωση, η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να αξιοποιήσει τις δημοσιονομικές δαπάνες. 

Σε ό,τι αφορά το ταμειακό ερώτημα έχουμε τη δυνατότητα να χρηματοδοτήσουμε την κρίση υπό όρους, έχουμε σήμερα ένα μαξιλάρι ασφαλείας προέχει να αντιμετωπίσουμε την κρίση με αποτελεσματικότητα, είπε.

 

Διαβάστε επίσης:

 

Διεύρυνση της «περιμέτρου» προστασίας και επανάληψη της επιστρεπτέας προκαταβολής

 

Economist: Πόσο επηρεάζει το πλήγμα στον τουρισμό την ελληνική οικονομία

Τελευταία τροποποίηση στις 11:48 - 12 Απρ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.