ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χαρακόπουλος: Εισπρακτικές συνεχίζουν να ενοχλούν τους δανειολήπτες

11:53 - 12 Απρ 2020 | Οικονομία
Χαρακόπουλος: Εισπρακτικές συνεχίζουν να ενοχλούν τους δανειολήπτες
«Εισπρακτικές εταιρείες συνεχίζουν να ενοχλούν δανειολήπτες εν μέσω κορονοϊού» σημειώνει σε ερώτησή του προς τους υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης, Χρήστο Σταϊκούρα και Άδωνι Γεωργιάδη, ο βουλευτής Θεσσαλίας της ΝΔ, Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Παραθέτει, δε, δήλωση που έκανε στις 19 Μαρτίου 2020 ο κ. Γεωργιάδης, ο οποίος δήλωσε στο BLUE SKY ότι «από αύριο κλείνουν οι εισπρακτικές εταιρίες. Αναστέλλεται η λειτουργία τους για όσο διαρκεί η καραντίνα. Το ίδιο θα ισχύσει και για τις εταιρίες διαχείρισης απαιτήσεων. Δεν νοούνται ενοχλήσεις σε τέτοια περίοδο για χρέη. Η οικονομία σταμάτησε, οπότε αυτές οι εβδομάδες είναι ως μη γενόμενες. Ευχόμαστε βέβαια να κρατήσει όσο λιγότερο γίνεται».

Προσθέτει μάλιστα ότι την επόμενη δημοσιεύθηκε η συμφωνία των Άδωνι Γεωργιάδη και Χρήστου Σταϊκούρα με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών και την Ένωση Εταιρειών Διαχείρισης Απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις για την αναστολή των οχλήσεων εισπρακτικών εταιριών για χρέη προς τις Τράπεζες για όσο διάστημα διαρκούν τα έκτακτα μέτρα λόγω πανδημίας.

Ωστόσο, ακόμη κι αν η συμφωνία προβλέπει «δραστικότερα μέτρα» στην περίπτωση που οι οχλήσεις συνεχιστούν, καταγγελίες που δημοσιεύτηκαν στην εφημερίδα «Ελευθερία» Λάρισας, στις 10/4/2020, αποδεικνύουν ότι οι εισπρακτικές εταιρίες έγραψαν την συμφωνία στα παλαιότερα των υποδημάτων τους.

 

Διαβάστε επίσης:

 

Επαγγελματικός λογαριασμός– εισπρακτικές: Καταλύτης επιβίωσης για επιχειρήσεις και οικονομία

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.