ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γεωργιάδης: Υπό προϋποθέσεις μπορούν να τηλεφωνούν οι εισπρακτικές

17:16 - 13 Απρ 2020 | Οικονομία
Γεωργιάδης: Υπό προϋποθέσεις μπορούν να τηλεφωνούν οι εισπρακτικές
«Οι εισπρακτικές εταιρίες μπορούν να τηλεφωνούν, όπως τηλεφωνούσαν πριν, σε όσους είναι εκτός της περιμέτρου προστασίας». Αυτό δήλωσε στον ρ/σ Flash 99,4 ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

«Αν υπάρχει καταγγελία στη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή από πολίτη ο οποίος είναι στο καθεστώς προστασίας και του τηλεφωνούν οι εισπρακτικές ξανά και ξανά ασφαλώς επιβάλλω πολύ μεγάλο πρόστιμο», πρόσθεσε ο κ. Γεωργιάδης.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων διευκρίνισε ότι εντός της περιμέτρου προστασίας είναι οι δικαιούχοι των 800 ευρώ και όλοι οι επιχειρηματίες που έχουν ΚΑΔ που είναι πληττόμενοι. «Έχουμε υπολογίσει ότι περίπου το 75% των οφειλετών είναι σε καθεστώς προστασίας. Το υπόλοιπο 25% για παράδειγμα  ένα ζευγάρι δημοσίων υπαλλήλων ή συνταξιούχων, δεν έχει άμεση διαφορά στο εισόδημα του από τον ιό, άρα δεν δικαιούται την προστασία», εξήγησε.

Μεταξύ άλλων, τόνισε πως «ούτε έχουμε ενθαρρύνει ούτε θέλουμε να ενθαρρύνουμε ένα νέο κίνημα "δεν πληρώνω”. Είναι άλλο να μιλάμε για την ανάγκη προστασίας δανειοληπτών εν μέσω μίας πανδημίας και της αλλαγής που έχει φέρει στη ζωή τους και αυτό είναι απολύτως σεβαστό και πρέπει να γίνει και άλλο πράγμα να πούμε "παιδιά δεν πληρώνουμε τα χρέη μας”. Αυτό δεν υπάρχει. Γιατί αν περάσει η Ελλάδα σε μία τέτοια λογική, καταστραφήκαμε».

 

Διαβάστε επίσης:

 

Χαρακόπουλος: Εισπρακτικές συνεχίζουν να ενοχλούν τους δανειολήπτες

 

Επαγγελματικός λογαριασμός– εισπρακτικές: Καταλύτης επιβίωσης για επιχειρήσεις και οικονομία

Τελευταία τροποποίηση στις 18:35 - 13 Απρ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.