ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

NYT για 7ετές ομόλογο: Επιβεβαίωση εμπιστοσύνης των αγορών στην Ελλάδα

11:25 - 16 Απρ 2020 | Οικονομία
NYT για 7ετές ομόλογο: Επιβεβαίωση εμπιστοσύνης των αγορών στην Ελλάδα
«Το ελληνικό δημόσιο άντλησε 2 δισ. ευρώ από τις αγορές, χθες, Τετάρτη με τη νέα έκδοση 7ετών ομολόγων, αποτέλεσμα που εκλαμβάνεται από την κυβέρνηση ως επιβεβαίωση της εμπιστοσύνης των αγορών στη χώρα, στους δύσκολους αυτούς καιρούς που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορονοϊού», αναφέρεται σε ανταπόκριση των New York Times από την Αθήνα.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, «το επιτόκιο για το νέο ομόλογο διαμορφώθηκε στο 2%, τιμή που κρίνεται ικανοποιητική, δεδομένου ότι ανάλογη έκδοση τον περασμένο Ιούλιο, “σε πολύ καλύτερο οικονομικό περιβάλλον” έκλεισε με το ίδιο επιτόκιο», αναφέρουν η NYT.

Η ηλεκτρονική έκδοση της αμερικανικής εφημερίδας συμπληρώνει ότι «Ο κ. Σταϊκούρας δήλωσε ότι αναμένει συρρίκνωση της οικονομίας για φέτος μεταξύ 5 και 10%, αλλά ανάκαμψη για το 2021, ενώ σχολιάζοντας την ευρύτερη προσπάθεια της κυβέρνησης να αποκαταστήσει την πρόσβαση της Ελλάδας στις αγορές ομολόγων, τονίζει “Η Ελλάδα απέδειξε ότι μπορεί να πετύχει, ακόμα και υπό αντίξοες συνθήκες”».

Τελευταία τροποποίηση στις 11:53 - 16 Απρ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.