ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Voucher 600€: Λήγει η προθεσμία για τις αιτήσεις των επιστημόνων

08:00 - 22 Απρ 2020 | Οικονομία
Voucher 600€: Λήγει η προθεσμία για τις αιτήσεις των επιστημόνων
Σήμερα, Τετάρτη 22 Απριλίου, λήγει η προθεσμία υποβολής αίτησης για το πρόγραμμα τηλεκατάρτισης επιστημόνων που πλήττονται από τον κορονοϊό και δικαιούνται το επίδομα των 600 ευρώ.

Η πρώτη δόση του επιδόματος (400 ευρώ) ξεκίνησε να καταβάλλεται σταδιακά στους τραπεζικούς λογαριασμούς των επιστημόνων από την Μεγάλη Πέμπτη και υπολογίζεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 7 Μαΐου, ως εξής:

- Όσες επιταγές κατάρτισης ενεργοποιήθηκαν, μέσω της εφαρμογής www.elearning.yeka.gr, έως και τις 12/4/2020 και ώρα 23:59, πληρώθηκαν από τις 16 έως τις 17/4/2020.

- Όσες επιταγές κατάρτισης ενεργοποιηθούν, μέσω της εφαρμογής www.elearning.yeka.gr, από τις 13/4/2020 έως τις 16/4/2020, θα πληρωθούν από τις 24 έως τις 27/4/2020.

- Όσες επιταγές κατάρτισης ενεργοποιηθούν, μέσω της εφαρμογής www.elearning.yeka.gr, από τις 17/4/2020 έως τις 25/4/2020, θα πληρωθούν από τις 4 έως τις 7/5/2020.

Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος κατάρτισης, καταβάλλεται η δεύτερη δόση του εκπαιδευτικού επιδόματος (200 ευρώ) ως εξής:

- Για όσους ωφελούμενους αναρτηθούν από τον πάροχο κατάρτισης στην εφαρμογή www.elearning.yeka.gr τα απαιτούμενα αποδεικτικά υλοποίησης φυσικού αντικειμένου από τις 4/5/2020 έως τις 10/5/2020, οι αντίστοιχες πληρωμές θα πραγματοποιηθούν από τις 15 έως τις 19/5/2020.

- Για όσους ωφελούμενους αναρτηθούν από τον πάροχο κατάρτισης στην εφαρμογή www.elearning.yeka.gr τα απαιτούμενα αποδεικτικά υλοποίησης φυσικού αντικειμένου από την 1η/6/2020 έως τις 5/6/2020, οι αντίστοιχες πληρωμές θα πραγματοποιηθούν από τις 15 έως τις 18/6/2020.

Το επίδομα θα καταβάλλεται στον τραπεζικό λογαριασμό που κάθε καταρτιζόμενος έχει δηλώσει κατά την αίτηση συμμετοχής στο Μητρώο με ευθύνη του και στην οποία θα πρέπει να αναφέρεται ως δικαιούχος. Το επίδομα κατάρτισης είναι αφορολόγητο, ακατάσχετο και μη συμψηφιστέο.

Οι δικαιούχοι εκτιμάται ότι θα ξεπεράσουν τους 180.000. Δικαίωμα συμμετοχής στη δράση ως δυνητικά ωφελούμενοι έχουν όλοι οι επιστήμονες - ελεύθεροι επαγγελματίες, οι οποίοι εντάσσονται στους παρακάτω  βασικούς επιστημονικούς κλάδους: α. δικηγόροι ελεύθεροι επαγγελματίες ή με έμμισθη εντολή ή ασκούμενοι, συμβολαιογράφοι, δικαστικοί επιμελητές, β. μηχανικοί όλων των ειδικοτήτων, γ. οικονομολόγοι/λογιστές ανεξαρτήτως τάξεως, δ. εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτων, ε. ιατροί όλων των ειδικοτήτων και στ. ερευνητές ανεξαρτήτως ερευνητικού κλάδου.

Υποχρεώσεις ωφελουμένων

- Ο ωφελούμενος θα πρέπει να μεριμνήσει για την ενεργοποίηση της επιταγής κατάρτισης, εντός της προθεσμίας ενεργοποίησης της επιταγής κατάρτισης, δηλαδή το αργότερο έως την 25/4/2020.

- Ο ωφελούμενος υποχρεούται να απευθυνθεί σε πάροχο κατάρτισης της προτίμησής του, μέσω επιλογής μίας από των διαδικασιών που περιγράφονται παραπάνω προκειμένου να ενεργοποιήσει την επιταγή κατάρτισης και να υλοποιήσει το πρόγραμμα. Η μη ενεργοποίηση της επιταγής κατάρτισης με υπαιτιότητα του ωφελούμενου επιφέρει τη μη συμπερίληψή του στους δικαιούχους ωφελούμενους της δράσης και τη μη καταβολή της προκαταβολής του εκπαιδευτικού επιδόματός του (400€).

- Ο ωφελούμενος υποχρεούται να υλοποιήσει τον πλήρη κύκλο του προγράμματος τηλεκατάρτισης, διάρκειας 100 διδακτικών ωρών. Η μη ολοκλήρωση των ανωτέρω διδακτικών ωρών στο σύνολό τους επιφέρει τη μη καταβολή της δεύτερης δόσης του εκπαιδευτικού επιδόματός του (200€).

- Ο ωφελούμενος εξουσιοδοτεί τον πάροχο κατάρτισης να συμπληρώσει, κατά την πρώτη ημέρα της κατάρτισης, σε ηλεκτρονική μορφή, τα απογραφικά στοιχεία εισόδου για τη συλλογή πληροφοριακών στοιχείων, τα οποία αφορούν σε προσωπικά δεδομένα συμπεριλαμβανομένων και ευαίσθητων, για την περαιτέρω επεξεργασία τους από τις αρμόδιες υπηρεσίες και την αξιοποίησή τους στο πλαίσιο της παρακολούθησης της δράσης μέσω στατιστικών στοιχείων (δεικτών) και των προβλεπόμενων ερευνών και αξιολογήσεων, σύμφωνα με τις ισχύουσες νομοθετικές διατάξεις του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου και τα προβλεπόμενα στο ν.4624/2019, στο άρθ. 54Α του ν.4314/2014, στο άρθ. 14 του ν.4403/2016 και στον Κανονισμό (ΕΕ) 2016/679.

Πιστοποίηση κατάρτισης και εξετάσεις

Ο ωφελούμενος με τη λήξη του προγράμματος κατάρτισης ενημερώνει τον πάροχο για την πρόθεση συμμετοχής του στις εξετάσεις πιστοποίησης δεξιοτήτων της ειδικότητας που αντιστοιχεί στο αντικείμενο κατάρτισης που παρακολούθησε και ο πάροχος έχει υποχρέωση να διασφαλίσει και διευκολύνει τη συμμετοχή του στις εξετάσεις πιστοποίησης. Οι εξετάσεις θα επαναληφθούν υποχρεωτικά μία φορά (επανεξέταση) σε περίπτωση αποτυχίας ή αδυναμίας συμμετοχής του ωφελούμενου κατά την πρώτη εξέταση.

Η συμμετοχή των ωφελουμένων στις εξετάσεις πιστοποίησης είναι προαιρετική. Ο ωφελούμενος στην περίπτωση αποτυχίας επανεξετάζεται για μία επιπλέον φορά, εφόσον το επιθυμεί. Η συμμετοχή στις εξετάσεις πιστοποίησης δεν αποτελεί προϋπόθεση νια την καταβολή της δεύτερης δόσης του εκπαιδευτικού επιδόματος.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.