ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φοιτητικά ενοίκια: Ποιοι είναι οι δικαιούχοι της έκπτωσης 40%

13:54 - 23 Απρ 2020 | Οικονομία
Φοιτητικά ενοίκια: Ποιοι είναι οι δικαιούχοι της έκπτωσης 40%
Την επέκταση του μέτρου της έκπτωσης ενοικίου και στους φοιτητές που σπουδάζουν σε άλλη πόλη, από αυτή της μόνιμης κατοικίας, προβλέπει τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση στη Βουλή την Τετάρτη.

Ειδικότερα, με το άρθρο 1 της τροπολογίας επεκτείνεται το μέτρο της έκπτωσης ενοικίου κατά 40% και στους φοιτητές που σπουδάζουν σε άλλη πόλη από αυτήν της μόνιμης κατοικίας τους και τουλάχιστον ο ένας από τους γονείς τους έχει τεθεί σε καθεστώς αναστολής σύμβασης εργασίας ή είναι εργαζόμενος σε επιχείρηση που η λειτουργία της ανεστάλη με διοικητική εντολή (π.χ. εστιατόρια, εμπορικά καταστήματα κ.ά). Η μείωση του μισθώματος ισχύει μόνο για τον μήνα Απρίλιο.

Παράλληλα, σύμφωνα με την τροπολογία πλέον το ποσό των 800 ευρώ θα λάβουν και οι πληττόμενες επιχειρήσεις (Ο.Ε. ΕΠΕ Ε.Ε. και ΙΚΕ) και οι ελεύθεροι επαγγελματίες που απασχολούν έως 20 άτομα. Η προηγούμενη διάταξη ενέτασσε μόνο επιχειρήσεις με προσωπικό έως 5 άτομα εξαιρώντας δηλαδή επιχειρήσεις με μεγαλύτερο προσωπικό. Με βάση τα στοιχεία της ΑΑΔΕ οι ελεύθεροι επαγγελματιες και οι μικρές επιχειρήσεις που έχουν υποβάλλει αίτημα για τη χορήγηση των 800 ευρώ ανέρχονται σε 400.000.

Τέλος, βάσει της τροπολογίας, παρατείνεται έως 25 Ιουνίου 2020 και έως 25 Ιουλίου αντίστοιχα η είσπραξη από τις τελωνειακές αρχές του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ που αναλογούν σε έτοιμα προς κατανάλωση αλκοολούχα ποτά που εξήλθαν από καθεστώς αναστολής.

 

Διαβάστε επίσης:

 

Τροπολογία για φοιτητικά ενοίκια, ενισχύσεις μικρών επιχειρήσεων, ειδικούς φόρους ποτών

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.