ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

S&P-DBRS: Σήμερα οι εκθέσεις αξιολόγησης για την ελληνική οικονομία

09:00 - 24 Απρ 2020 | Οικονομία
S&P-DBRS: Σήμερα οι εκθέσεις αξιολόγησης για την ελληνική οικονομία
Στη δημοσιότητα αναμένεται να δοθούν σήμερα, μετά τις 19.00, οι επικαιροποιημένες εκθέσεις των οίκων αξιολόγησης S&P και DBRS για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Είναι πιθανό οι συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί λόγω του κορονοϊού να οδηγήσουν τους δύο οίκους σε υποβάθμιση του outlook της ελληνικής οικονομίας.

Σημειώνεται ότι ο οίκος Fitch προχώρησε χθες το βράδυ σε υποβάθμιση του ελληνικού outlook σε «σταθερό» αντί για «θετικό», διατηρώντας ωστόσο την αξιολόγηση σε BB.

Στην ανάλυσή του, ο οίκος σημείωσε ότι η κίνηση αυτή αντανακλά τον σημαντικό αντίκτυπο του Covid-19 στην οικονομική δραστηριότητα, τα δημόσια οικονομικά και το εξωτερικό ισοζύγιο. Προέβλεψε ύφεση 8,1% του ΑΕΠ φέτος και μερική ανάκαμψη το 2021, με το ΑΕΠ να αυξάνει κατά 5,1%.

Υπενθυμίζεται ότι η Moody's υποβάθμισε σε σταθερό το outlook των τραπεζών σε Ελλάδα και Κύπρο εξαιτίας των επιπτώσεων της πανδημίας. Παράλληλα, η τράπεζα JP Morgan προχώρησε σε επιθετική μείωση των τιμών - στόχων των ελληνικών τραπεζών, καθώς αναμένει σημαντικό πλήγμα στην κερδοφορία τους λόγω της πανδημίας.

Συνολικά μέσα στο 2020 ακολουθούν οι παρακάτω αξιολογήσεις της Ελλάδας από πέντε οίκους πιστοληπτικής διαβάθμισης: Moody’s: 8 Μαΐου και 6 Νοεμβρίου, Standard & Poor’s: 24 Απριλίου και 23 Οκτωβρίου, Fitch: 24 Ιουλίου DBRS: 24 Απριλίου και 23 Οκτωβρίου και Scope: 17 Ιουνίου και 4 Δεκεμβρίου.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.