ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

BofA: «Ρίχνει» τις τιμές-στόχους για τις ελληνικές τράπεζες

13:54 - 27 Απρ 2020 | Οικονομία
BofA: «Ρίχνει» τις τιμές-στόχους για τις ελληνικές τράπεζες
«Το ελληνικό ΑΕΠ θα συρρικνωθεί κατά 7,5% το 2020 και θα ανακάμψει απότομα κατά 9,8% το 2021», σημειώνει σε ανάλυσή της για την ελληνική οικονομία η Bank of America (BofA). Για τις τράπεζες, ωστόσο, τονίζει ότι το αυξημένο βάρος σε ό,τι αφορά τα κόκκινα δάνεια δεν θα πρέπει να αναγνωριστεί μέσα σε ένα έτος.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αμερικανικής τράπεζας, σε έκθεση με τίτλο «Greek Banks; COVID-19 delays normalisation progress», οι τιμές-στόχοι των μετοχών των ελληνικών τραπεζών μειώνονται κατά 55% εξαιτίας των επιπτώσεων της πανδημίας. Παράλληλα, η τράπεζα εκτιμά ότι η εξομάλυνση των συνθηκών για τον ελληνικό τραπεζικό κλάδο, μετατίθεται κατά δύο χρόνια.

Σε αυτό το πλαίσιο, η BofA αναβαθμίζει τη σύσταση για την Alpha Bank σε «Buy» από «Neutral» αλλά μειώνει την τιμή στόχο στα 0,94 ευρώ από 2,10 ευρώ προηγουμένως, ενώ για τη μετοχή της Eurobank διατηρεί σύσταση «Buy» και μειώνει την τιμή-στόχο στα 0,52 ευρώ από 1,09 ευρώ.

Για την Εθνική Τράπεζα διατηρεί σύσταση «Underperform» και μειώνει την τιμή-στόχο στα 1,26 ευρώ από 3,16 ευρώ προηγουμένως και για την Τρ. Πειραιώς διατηρεί επίσης σύσταση «Underperform» και μειώνει την τιμή-στόχο στα 1,28 ευρώ από 3,08.

Τέλος, με βάση τις τρέχουσες τιμές, η BofA «βλέπει» περιθώρια ανόδου 55% για την Alpha Bank, 54% για την Eurobank, 10% για την ΕΤΕ και 9% για την Τρ. Πειραιώς.

 

Διαβάστε επίσης:

 

S&P: «Βλέπει» ύφεση 9% φέτος για την Ελλάδα

 

DBRS: Υποβάθμισε σε σταθερό το outlook της ελληνικής οικονομίας

 

Υποβάθμιση του ελληνικού outlook από τον οίκο Fitch

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.