ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παράταση δύο μηνών στο διαγωνισμό για τις ψηφιακές ταυτότητες

08:43 - 28 Απρ 2020 | Οικονομία
Παράταση δύο μηνών στο διαγωνισμό για τις ψηφιακές ταυτότητες
Για τις 30 Ιουνίου μετατέθηκε τελικά ο διαγωνισμός για την έκδοση ψηφιακών ταυτοτήτων, ο οποίος ήταν προγραμματισμένος να διενεργηθεί σήμερα. Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έδωσε ωστόσο παράταση δύο μηνών, καθώς οι ενδιαφερόμενες εταιρείες, εγχώριες και ξένες, βρίσκονται υπό το καθεστώς lockdown εξαιτίας του κορονοϊού. Για το λόγο αυτό, οι εν λόγω εταιρείες δεν έχουν προς το παρόν τη δυνατότητα να μαζέψουν τα απαραίτητα έγγραφα, τα οποία θα τους εξασφαλίσουν τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό.

Ημερομηνία διεξαγωγής του διαγωνισμού είχε ορισθεί αρχικά η Τρίτη, 3 Μαρτίου 2020, όμως πήρε παράταση ύστερα από αίτημα των εταιρειών που διεκδικούν το έργο. Νέα ημερομηνία είχε ορισθεί η Τρίτη, 28 Απριλίου, ωστόσο με νέα παράταση ο διαγωνισμός μετατέθηκε για την Τρίτη, 30 Ιουνίου. Προτιμητέος επενδυτής θα επιλεγεί εκείνος που θα προσφέρει τη χαμηλότερη προσφορά έκδοσης των εγγράφων.

Πώς θα είναι οι νέες ταυτότητες

Οι νέες ταυτότητες - κάρτες πολίτη θα είναι μορφότυπου ID-1 (διαστάσεων πιστωτικής κάρτας) και θα περιλαμβάνουν φυσικά και ηλεκτρονικά μέτρα ασφαλείας, σύμφωνα με σχετικό Ευρωπαϊκό Κανονισμό.

Επιπλέον θα διαθέτουν ηλεκτρονικό μέσο, με το οποίο θα διευκολύνεται και διασφαλίζεται η πρόσβαση του κατόχου σε υπηρεσίες ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, όπως η ηλεκτρονική αυθεντικοποίηση και η λήψη εγκεκριμένων ψηφιακών πιστοποιητικών. Η νέα ταυτότητα θα αποτελέσει για τους Έλληνες, εκτός από έγγραφο ταυτοποίησης του προσώπου, το «κλειδί» των συναλλαγών από απόσταση με το ελληνικό Δημόσιο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.