ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο τιμοκατάλογος των προστίμων στη νέα πραγματικότητα

07:53 - 04 Μαϊ 2020 | Οικονομία
Ο τιμοκατάλογος των προστίμων στη νέα πραγματικότητα
Το χέρι βαθιά στην τσέπη αναμένεται να βάλουν οι πολίτες, οι οποίοι πρόκειται να παραβιάσουν τους νέους κανόνες και τα νέα μέτρα προστασίας, που έχει ορίσει η κυβέρνηση από σήμερα, 4 Μαΐου. Τα περιοριστικά μέτρα μπορεί να χαλαρώνουν σταδιακά, αλλά τα πρόστιμα θα παραμείνουν… τσουχτερά.

Αρχικά, η χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους και στα ΜΜΜ γίνεται πλέον υποχρεωτική με αποτέλεσμα η αστυνομία να αναλαμβάνει το δύσκολο έργο να τιμωρήσει αλλά και να προλάβει όποιον βάζει σε κίνδυνο τη ζωή του αλλά και τη ζωή των υπολοίπων. Όσοι δεν φορούν μάσκα σε όλους τους κλειστούς χώρους θα έρχονται αντιμέτωποι με το πρόστιμο των 150 ευρώ.

Παράλληλα, ο πέλεκυς είναι βαρύς και για όσους αψηφούν τις συστάσεις για τις συναθροίσεις άνω των 10 ατόμων με το πρόστιμο να ανέρχεται στα 1.000 ευρώ ανά άτομο. Επίσης 5.000 ευρώ θα πληρώνει κάποιος που σπάει την καραντίνα και 300 ευρώ όποιος επιχειρήσει να μετακινηθεί εκτός της περιφέρειας πριν από τις 18 Μαΐου.

Από τις 4 Μαΐου, που θα επιτραπεί η επαναλειτουργία καταστημάτων με αυστηρούς υγειονομικούς κανόνες, συγκεκριμένος θα είναι και ο αριθμός των ατόμων που θα μπορεί να εισέρχεται στο κατάστημα ανάλογα με τα τ.μ..

Για ένα κατάστημα 20 τ.μ. επιτρέπονται μέχρι 4 άτομα, προσωπικό και πελάτες μαζί ενώ για κάθε επιπλέον 10 τ.μ. επιτρέπεται ακόμα ένα άτομο.

Για τις επιχειρήσεις που δε θα τηρήσουν τα τ.μ. ανά πελάτη και σε περίπτωση που παρατηρηθεί συνωστισμός το πρόστιμο θα ξεκινά από 5.000 ευρώ και μπορεί να φτάσει ακόμα και τις 100.000 ευρώ, ενώ φλερτάρουν με τον κίνδυνο να βάλουν λουκέτο για 90 ημέρες.

Για παράδειγμα σε ένα κατάστημα άνω των 300 τ.μ. θα κληθεί ο ιδιοκτήτης να πληρώσει πρόστιμο από 20.000 ευρώ ως 100.000 ευρώ στην πρώτη παράβαση που θα διαπιστωθεί και θα ανασταλεί η λειτουργία του για 2 μήνες.

 

Διαβάστε επίσης:

 

Καταστήματα: Πρόστιμα μέχρι και 100.000€ για παραβιάσεις νέων κανόνων λειτουργίας

 

Μέτρα Δημόσιας Υγείας: Πότε είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας

Τελευταία τροποποίηση στις 08:14 - 04 Μαϊ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.