ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ποιοι θα δουν στους λογαριασμούς τα 800€ μέσα στην εβδομάδα

08:07 - 05 Μαϊ 2020 | Οικονομία
Ποιοι θα δουν στους λογαριασμούς τα 800€ μέσα στην εβδομάδα
Συνεχίζεται και τον τρέχοντα μήνα η καταβολή αποζημιώσεων σε επιχειρήσεις και εργαζόμενους που παραμένουν κλειστές και σε αναστολή εργασίας με στόχο την ενίσχυσή τους απέναντι στις επιπτώσεις του κορονοϊού. Οι πληρωμές αφορούν τις αιτήσεις που είχαν γίνει μέχρι το τέλος Απριλίου.

Αναλυτικά, πρόκειται για πληρωμές που αφορούν:

- Αποζημίωση ειδικού σκοπού, 800 ευρώ, σε επαγγελματίες με έως 20 άτομα προσωπικό, οι οποίοι είτε ανέστειλαν με κρατική εντολή τη δραστηριότητά τους, είτε πλήττονται από τις συνέπειες της πανδημίας.

- Αποζημίωση ειδικού σκοπού, 800 ευρώ, σε εργαζόμενους που έκαναν αίτηση στην «Εργάνη» στο τρίτο «κύμα», δηλαδή από 21 έως 30 Απριλίου.

- Αποζημίωση ειδικού σκοπού, 800 ευρώ, για τους εργαζομένους των ειδικών κατηγοριών.

Σε εξέλιξη είναι μέχρι και την Παρασκευή 8 Μαΐου και η υποβολή αιτήσεων στην «Εργάνη» για τους επιστήμονες που δικαιούνται τα 600 ευρώ, σύμφωνα με όσα προβλέπει η νέα διαδικασία μετά την κατάργηση του προγράμματος τηλεκατάρτισης.

Παράλληλα, «τρέχει» και η καταβολή των 400€ σε μακροχρόνια άνεργους. Μέχρι την προηγούμενη Κυριακή, ο ΟΑΕΔ έχει εκταμιεύσει την ενίσχυση των 400 ευρώ σε περισσοτέρους από 113.000 δικαιούχους που έχουν επικαιροποιήσει, επιβεβαιώσει ή καταχωρίσει το ΙΒΑΝ. Όσοι δεν είχαν προχωρήσει στις παραπάνω απαραίτητες ενέργειες, είχαν περιθώριο να το κάνουν μέχρι τις 3 Μαΐου. Τα χρήματα πιστώνονται στους λογαριασμούς των δικαιούχων εντός τριών εργάσιμων ημερών.

Προσαρμοσμένη η αποζημίωση τον Μάιο

Η αποζημίωση ειδικού σκοπού θα συνεχίζει να καταβάλλεται σε εργαζόμενους που βρίσκονται σε καθεστώς αναστολής εργασίας και μέσα στον Μάιο. Αυτό που αλλάζει είναι το ποσό που θα προκύψει μετά από συμψηφισμό.

Το ειδικό επίδομα θα δίνεται πλέον σε μηνιαία βάση και θα αντιστοιχεί σε 534 ευρώ εάν ο εργαζόμενος βρίσκεται σε αναστολή εργασίας για 30 ημέρες. Το ποσό θα αναδιαμορφώνεται ανάλογα με τις ημέρες. Για παράδειγμα, εάν ένας εργαζόμενος βρέθηκε αντιμέτωπος με αναστολή σύμβασης στις 30 Μαρτίου, το επίδομα των 800 ευρώ για τις 45 ημέρες, καλύπτει το διάστημα μέχρι τα μέσα Μαΐου και επομένως μέχρι το τέλος Μαΐου, δεν θα πάρει ακέραιο το μηνιαίο επίδομα των 534 ευρώ, αλλά το μισό, δηλαδή αυτό που αναλογεί στον χρόνο μέχρι το τέλος του μήνα. 

Χαρά Κάνδηλα

Διαβάστε επίσης:

Ποιες κατηγορίες εργαζομένων υποβάλλουν έντυπα για την αποζημίωση ειδικού σκοπού

Τελευταία τροποποίηση στις 23:44 - 04 Μαϊ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.